Woodstock 50-organisatie zkt. nieuwe locatie

Woodstock
Woodstock

Het is deze zomer precies vijftig jaar geleden dat Jimi Hendrix, Janis Joplin en tientallen andere artiesten het beste van zichzelf gaven op het podium van Woodstock. De verjaardag van het legendarische festival kan niet zomaar voorbij gaan en dus wordt die deze zomer gevierd met Woodstock 50, al gaat dat niet zonder slag of stoot.

Woodstock 50, de verjaardagseditie van het legendarische festival uit 1969, pakte eerder dit jaar al uit met namen zoals Grateful Dead, John Fogerty en Jay Z. Maar de organisatie van het festival loopt niet altijd even vlot. De recentste hindernis in het rijtje? Woodstock 50 is op zoek naar een nieuwe locatie, want racebaan Watkins Glen International zet de samenwerking stop.

Niet het eerste probleem

De weggevallen locatie is niet de eerste hindernis die de organisatie van Woodstock 50 op haar pad krijgt. Eerder trok Dentsu Aegis Network, de grootste geldschieter van het project, zich al terug en annuleerde toen zelfs het festival. Michael Lang, die Woodstock vijftig jaar geleden ook al organiseerde, doet dat deze zomer weer en beschuldigde het bedrijf na het voorval zelfs van diefstal.

De ticketverkoop van Woodstock 50 werd ook al verschillende keren uitgesteld, maar zou nu voor de eerstkomende weken zijn. Daarnaast hebben The Black Keys, die op het festival zouden optreden, afgezegd en moet de organisatie dus op zoek naar een band of artiest om het gat op te vullen. Gelukkig kunnen we voorlopig wel nog rekenen op The Killers, Santana, Imagine Dragons en tientallen andere artiesten.

De volledige line up van Woodstock 50 vind je hier.

Gesponsorde artikelen