Woon jij in de juiste stad voor jouw talenten? LinkedIn zocht het voor je uit

Woon jij in de juiste stad voor jouw talenten? LinkedIn zocht het voor je uit

Woon jij wel in de juiste stad om met jouw talenten aan een job te geraken? Misschien kan LinkedIn je wel helpen om die vraag te beantwoorden, want de professionele sociaalnetwerksite stelde een overzicht samen van de meest voorkomende talenten in de grote steden.

Als je op zoek bent naar een nieuwe job, kan het afhankelijk van je talenten aan te raden zijn om te verhuizen naar een nieuwe stad. Zo weet iedereen dat computertechnici zich best in de omgeving van San Francisco kunnen vestigen, of modekenners best naar Parijs, Londen of Milaan verhuizen. De professionele sociaalnetwerksite LinkedIn heeft de data van alle 175 miljoen gebruikers nu geanalyseerd en gecombineerd tot een leuke kaart waarop de meest voorkomende skills in de grote steden zijn afgebeeld. En daar zijn ook vijf Belgische steden bij.

Antwerpen

Als je het in België in zakenwereld wil maken, dan kan je maar best goede contacten hebben in de regio Antwerpen. Het mag met een grote haven dan ook niet verbazen dat er zich in Antwerpen veel experts op het vlak van logistiek bevinden. We zijn voor vele bedrijven dan ook niet voor niets de toegangspoort tot Europa.

Brussel

Zoals wel te verwachten viel, wordt onze hoofdstad gekenmerkt door internationale relaties, beleidsmakers en vertaalexperts. Als hoofdstad van Europa hebben vele internationale instellingen er dan ook een hoofdkwartier, en als piepklein landje moeten we met z’n allen wel veel talen kennen. Niet alleen voor onszelf, maar ook om al die wetteksten en documenten voor bedrijven te vertalen.

LinkedIn/Google Maps

Gent

Gent blijkt een gezonde dosis van alle mogelijke talenten in huis te hebben, zonder dat er echt iets uitschiet. Het meest voorkomende Gentse talent blijkt een talenknobbel te zijn, maar het gaat echt alle kanten uit. Van ecologie over logistiek tot humane wetenschappen. De aanwezigheid van kennis zoals programmeertalen duidt ook op een startupcultuur.

LinkedIn/Google Maps

Brugge

Net als Gent blinkt Brugge op geen enkel vlak echt uit, maar heeft het een grote verscheidenheid aan kennis in huis. De zakenwereld blijkt in z’n totaliteit de grootste categorie, maar net zoals in alle Vlaamse steden staat onze talenknobbel bovenaan het lijstje, gevolgd door account management en de kennis van Microsoft-systemen.

LinkedIn/Google Maps

Luik

In Luik, de enige Waalse stad die in het onderzoek werd opgenomen, zijn de inwoners vooral bezig met alles wat te maken heeft met computers. Zo is er een grote kennis van Windows-systemen, programmeertalen voor gebruik op het internet, talen zoals C en C++, en virtualisatietechnieken.

LinkedIn/Google Maps

Verhuizen of blijven?

Moet je om je kansen op een job te vergroten nu verhuizen of niet? Een moeilijke vraag, dat vinden ze ook bij LinkedIn. In de steden waar er een grotere concentratie van kennis is, zal je op meer plaatsen kunnen solliciteren, maar anderzijds ook meer concurrenten voor dezelfde functie vinden. Je kan er ook voor kiezen om in een stad te gaan wonen waar je met je talenten vrij uniek bent, en dus gegeerd wild kan worden op de jobmarkt.

Wil je de kaarten van LinkedIn van iets dichterbij bekijken, dan kan dat hier voor Europa en achter deze link verschuilt de Amerikaanse kaart zich.

Gesponsorde artikelen