Left Right
scrollTop top

Woon of werk je in Brussel? Opgepast, want de Fashion Police heeft je in de gaten


Woon of werk je in Brussel? Opgepast, want de Fashion Police heeft je in de gaten

Als je in Brussel buitenkomt, kan je maar beter goed oppassen wat je aandoet. Best nog eens in de spiegel kijken of je outfit er tiptop uitziet, want in Brussel is de ‘fashion police’ onverbiddelijk. Een te opvallende print of een afzichtelijke legging en je riskeert jezelf terug te vinden op het Instagram- of Twitteraccount van de Brusselse modepolitie. The fashion police is watching you!

Al bijna twee jaar oordeelt de ‘BXL Fashion Police’ over de outfits van alle Brusselaars. Een bloemenlegging? Een fluogele pull? Een volledige Desigual-outfit? Durf je hiermee buitenkomen in Brussel, dan riskeer je op Twitter, Instagram of Tumblr van de ‘modepolitie’ te verschijnen. Hun Twitterbio zegt alles: “In de oorlog tegen misdaad worden de grootste misdadigers opgevolgd door de agenten van de Brusselse Fashion Police. Bekijk hier hun verhaal …”

Het roept natuurlijk meteen vragen op. Het is vaak toch op het randje van het toelaatbare (of er net over). Al zegt de oprichter van de account dat het bij lachen blijft, en nooit uitlachen wordt. De 23-jarige theaterstudent stelt dat er daar geen sprake van kan zijn, aangezien gezichten altijd worden verborgen.

Lachen, of uitlachen?

Hij is zelf ook de enige persoon die de foto’s selecteert en beoordeeld. “Ik kom uit de Borinage (een streek in Henegouwen, red.), ik heb dus wel al wat dingen gezien”, vertelt hij in La Capitale. “Maar wat mensen in Brussel, onze hoofdstad, soms dragen, dat choqueert me. Vandaar het idee voor de Brussels Fashion Police.”

Hij neemt zijn rol van modepolitie ook heel serieus. “Modemisdaden worden nooit bestraft door de politie of in de rechtbank, daar moest iets aan gebeuren.” Het blijft natuurlijk moeilijk om te oordelen wanneer het lachen uitlachen wordt. Maar de student blijft zijn idee verdedigen: “Je ziet nooit de gezichten en ik beoordeel ook enkel hun outfit en nooit hun uiterlijk. Je zal ook nooit iets zien verschijnen over mensen die het geld niet hebben om mooie kledij te kopen.” “Ik woon in Ukkel en ik kan je bevestigen dat er zelfs in de rijkere wijken vaak ook verschrikkelijke dingen te zien zijn”, legt hij uit. “Die zie je overal.”

Bekijk hieronder een aantal van de outfits die Brussels Fashion Police op hun account postte en oordeel vooral zelf:

Twee bloemenprints op elkaar is natuurlijk wel heel druk

Van deze broek zijn ze ook niet meteen fan

Een USA-fan misschien?

Deze jurk is toch echt een kunstwerk?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452