Word dj voor een dag op de homepagina van Google

Word dj voor een dag op de homepagina van Google

Google had al een paar coole animaties op zijn hoofdpagina. Maar de coolste animatie is ongetwijfeld die van vandaag. Om de 44e verjaardag van het ontstaansfeestje van hiphop te vieren, veranderde Google hun homepagina in een dj-tafel. Je kan er zelf hiphopklassiekers aan elkaar mixen.

Op de Google-homepagina zie je vandaag het logo van de zoekmachine in grafitti-stijl dankzij artiest Cey Adams. Maar dat is niet alles, wanneer je op de O van Google klikt, start een filmpje over de geschiedenis van het hiphopgenre. Daarna kan je zelf aan de slag met twee platenspelers en een crossfader. De songs kies je ook op de homepagina van Google, uit een bak met hiphopklassiekers. De interactieve dj-animatie lanceert Google om het ontstaan van hiphop te vieren. Op 11 augustus 1973, 44 jaar geleden, organiseerde dj Kool Herc voor het eerst een hiphopfeestje.

Meest complexe homepagina tot nog toe

Hoewel het niet de eerste keer is dat Google zijn bezoekers muziek laat maken op de homepagina, is het volgens de makers wel de meest complexe tot nog toe. “Er moest lang worden nagedacht over de bitsnelheid van de audio die nodig was om de platen te kunnen ‘scratchen’ en hoe alle beats konden synchroniseren,” vertelt Ryan Germick, één van de googlers die meewerkte aan het project. “Ook de complexiteit van de animaties waren nieuw voor ons.”

Gesponsorde artikelen