Word, Excel en PowerPoint binnenkort gratis te gebruiken via Google Docs

Word, Excel en PowerPoint binnenkort gratis te gebruiken via Google Docs

Microsoft Office-bestanden bewerken in Google Docs is geen lachertje. Je kan ze wel bekijken, maar als je iets wil aanpassen of wil samenwerken, moet je je bestanden eerst converteren naar een Google-document. Dat behoort binnenkort wellicht tot de verleden tijd, want Google kondigt ‘native support’ aan voor alle formats van Microsoft Word, Excel en PowerPoint, waaronder ook .docx, .xls, en .ppt.

Binnenkort wordt het mogelijk om alle formats van Microsoft Word (.doc, .docx, .dot), Excel (xls, .xlsx, .xlsm, .xlt) en PowerPoint (.ppt, .pptx, .pps, .pot) in real-time te bewerken in Google Docs, Sheets en Slides. Dat meldt de Amerikaanse techwebsite The Verge. Deze vernieuwing wordt eerst ingevoerd voor betalende klanten van de formule G Suite, die gericht is op bedrijven. Later deze maand zijn alle Google-gebruikers aan de beurt.

(Facebook wemelt van de antivaccinatie-propaganda, maar Zuckerberg blijft bij de pakken zitten.)

Gisteren kondigde Google trouwens nog aan dat je binnenkort Google Docs-, Sheets- en Slides-bestanden kan creëren en bewerken via Dropbox Business.

(Snapchat lanceert nieuwe app, maar er is amper verschil: échte vernieuwing pas voor eind 2019.)

Currents

Maar dat is niet de enige verandering die naar de techgigant komt. Sinds kort bestaat Google+ namelijk niet meer. Daarom komt het sociale netwerkplatform Currents naar G Suite. Die nieuwe app “zorgt ervoor dat mensen betekenisvolle discussies en interacties hebben in een bedrijf en dat bedrijfsleiders de mogelijkheid hebben om gemakkelijk in contact te treden met hun werknemers”.

(Voortaan geen Google Search of Chrome meer als standaard op je Android smartphone.)

Posts van toplui in een bedrijf of organisatie krijgen voorrang op die van andere werknemers. Grappig weetje: Google lanceerde eerder al een project onder de naam Currents. Het ging om een gefaalde nieuwsapp, de voorloper van de Google Play Newsstand.

(Snapchat lanceert nieuwe app, maar er is amper verschil: échte vernieuwing pas voor eind 2019.)

Gesponsorde artikelen