Word je nooit uitgeslapen wakker? Hier zijn 7 verklaringen

opstaan
iStock

De eerste uitdaging van de dag is meestal de ergste: opstaan. Herinner jij je de laatste keer dat je fris uit je bed sprong niet meer? Dan heb je misschien een aantal verkeerde gewoonten. Hier zijn 7 dingen die je in de toekomst beter vermijdt: 

1. Je staat op in het donker

giphy.com

Rise and shine“, het slaat wel degelijk ergens op. Zonlicht helpt je wakker worden omdat je biologische klok rekening houdt met licht en donker. Helaas is er vaak geen zonlicht te bespeuren als je vroeg moet opstaan, maar een ander fel licht kan ook helpen.

2. Je kan niet aan de snooze-button weerstaan

giphy.com

Als je wakker wordt, wil je altijd opnieuw in slaap vallen. Hoe vaker je dat doet, hoe erger dat gevoel wordt. Snoozen is dus echt geen goed idee. De korte slaap die je dan nog hebt, is daarnaast heel oppervlakkig en zorgt er alleen maar voor dat je je extra moe voelt. Maar mensen die snoozen, zijn ook goed bezig hoor ;). En wel om deze 13 redenen!

3. “Eerst koffie” is je levensmotto

giphy.com

Nee, je hebt geen cafeïne nodig om wakker te worden, wel beweging, licht en tijd. Je spaart je kopje koffie beter tot later op de dag, want dan helpt het je wel om tegen de slaap te vechten.

4. Je slaat het ontbijt over

gifrific.com

Na een hele nacht heeft je lichaam energie nodig om aan de dag te beginnen. Kies voor een ontbijt rijk aan granen en proteïnen. Een gezond ontbijt helpt je trouwens ook te vermageren.

5. Je ontspant niet voor je gaat slapen

i.likes-media.com

Maak je hoofd leeg voor je gaat slapen door op tijd te stoppen met werken of tv kijken. Zo vergroot je de kans dat je snel in een diepe slaap terechtkomt. Als je ontspannen bent kan je het maximum uit je slaap halen.

6. Je slaapt niet lang of diep genoeg

giphy.com

Je mag dan wel denken dat je er tegen kunt, maar minder dan 7 uur slaap per nacht is écht niet genoeg. De kwaliteit van die slaap is ook heel belangrijk. Vermijd cafeïne, alcohol en zwaar eten en ga elke avond rond hetzelfde uur slapen.

7. Je zoekt geen hulp

tremorsintoronto.files.wordpress.com

Als je genoeg slaapt en toch nooit uitgerust bent, is er misschien meer aan de hand. Ademhalingsproblemen tijdens de slaap komen bijvoorbeeld vaak voor, terwijl veel mensen niet weten dat ze er last van hebben.

Maar, er is ook een positieve kant aan: mensen die moeite hebben met opstaan zijn namelijk intelligenter!

Gesponsorde artikelen