Word ‘king of the hill’ met Red Bull De Muur

Word ‘king of the hill’ met Red Bull De Muur

Vergeet de Chinese en de Berlijnse Muur, geen enkele ‘muur’ is legendarischer dan die van Geraardsbergen! Hét monument van de Vlaamse wielergeschiedenis is dan ook het ideale decor voor de derde editie van Red Bull De Muur, een spectaculaire uphill sprint met maar één doel: als snelste deze ongelooflijke kuitenbijter overwinnen.

Treed 25 jaar na zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen in de sporen van de Vlaamse wielergod Edwig Van Hooydonck, en bedwing de Muur van Geraardsbergen in een korte maar krachtige klimtijdrit van 300 meter.

Hoe werkt het?

Wel, heel eenvoudig. In de eerste ronde krijgen alle deelnemers de kans om de steile bult (met een stijgingspercentage tot 20 procent!) omhoog te knallen in een zo snel mogelijke tijd. Zit je bij de 48 snelste tijden, dan ga je door naar de knock-out ronde. Daarin nemen zes renners het tegen elkaar op, de eerste drie van elke poule mogen opnieuw een ronde verder. Uiteindelijk blijven er nog maar zes krachtpatsers over. Zij strijden ’s avonds bij kunstlicht voor de felbegeerde titel ‘Koning van de Muur 2014’.

Je denkt dat je niet op kan tegen die toppers? 

Geen probleem, daarvoor is dit jaar een nieuwe teamcompetitie in het leven geroepen. Waag je kans als team van zes wielervrienden. Jullie fietsen samen omhoog en de tijd van de vijfde renner telt. Alle teams worden ondergebracht in groep A of B. De twee beste ploegen van die groepen nemen het ’s avonds tegen elkaar op in de finale.

Het maakt trouwens niet uit met wat voor fiets je deelneemt. Zowel mountainbikes als cross- en racefietsen zijn toegelaten.

Wat schaft de prijzenpot?

Natuurlijk eerst en vooral de eer om de derde ‘Koning van de Muur’ te worden, maar daarnaast zijn er nog een hoop leuke prijzen te winnen. Als individuele winnaar krijg je maar liefst 750 euro en het winnende team ontvangt Decca wielerkledij ter waarde van 1.000 euro. Ook voor de tweede en derde plaats is er een mooie prijzenpot.

Maar zelfs als je niet op het podium staat, maak je kans om toch een winnaar te zijn. De pechvogel van de dag krijgt namelijk een duoflight met een paramotor en de deelnemer die de snelste tijd neerzet, verdient 2 tickets voor de F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Geweldig, hoe schrijf ik me in?

De race gaat door op zaterdag 7 juni. Individuele deelnemers betalen 15 euro om zich in te schrijven, voor teams is dat bedrag 90 euro. Daarvoor krijg je natuurlijk wel de heerlijke ervaring om onder luid applaus ‘het monster’ te beklimmen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer ook nog een mooi pakket met onder andere een wielershirt, een drinkbus en een massage.

Smeer de ketting (en de beentjes) dus al maar en schrijf je in voor Red Bull De Muur!

Gesponsorde artikelen