Wordt Angelina Jolie toch nog de nieuwe president van de Verenigde Staten? Want ze heeft het er al eens over gehad

Wordt Angelina Jolie toch nog de nieuwe president van de Verenigde Staten? Want ze heeft het er al eens over gehad

Treedt actrice Angelina Jolie in Reagan’s voetsporen en wordt ze de nieuwe president van de Verenigde Staten in 2020? De Verenigde Naties-ambassadrice vertelde in elk geval tegen People Magazine dat het een eer zou zijn om op de lijst te mogen staan van mogelijke Democratische presidentskandidaten voor de volgende verkiezingen. Maar momenteel vertrouwt Angelina op anderen, voor het leiderschap en houdt ze zich vooral bezig met haar rol bij de Verenigde Naties.  

Het is al de tweede keer dat de beeldschone actrice heeft gehint naar een carrière in de politiek. In december 2018 liet ze tijdens het BBC Today programma vallen, dat ze erover nadacht om in de politiek te stappen en dat het iets was waar ze mee bezig is. Hoewel haar vader, de acteur Jon Voight, Republikein is en grote fan van de huidige president Trump, zou zij opkomen voor de Democraten. Tijdens de verkiezingen van 2016 steunde ze samen met haar ex-man Brad Pitt, de Democratische kandidate Hillary Clinton.

Op Twitter waren er in elk geval al veel enthousiast over Angelina Jolies mogelijke politieke carrière:

Activiste

De Maleficent actrice sprak zich al meerdere malen uit over gerechtigheid voor vluchtelingen en vrouwen in conflictgebieden. In 2013 kreeg Angelina Jolie een Oscar voor haar inzet als Speciaal Gezant voor de vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Natie. Tijdens haar speech bedankte ze haar moeder door haar ertoe aan te zetten om anderen te helpen.

Tijdens haar vele reizen met de Verenigde Naties ontdekte ze tijdens het praten met overlevenden van verkrachting en oorlog hoe veel geluk zij wel niet heeft met haar leven. “Ik heb nooit begrepen waarom sommige mensen het geluk hebben geboren te worden met de kansen die ik heb gekregen. En waarom er op een andere plaats in de wereld, er een vrouw is net zoals ik, met dezelfde capaciteiten en dezelfde verlangens, dezelfde werkethiek en liefde voor haar familie”, vertelt de Angelina Jolie. “Een vrouw die hoogstwaarschijnlijk betere films en betere toespraken zou maken. Alleen zit zij in een vluchtelingenkamp en heeft geen “stem” in de wereld.”

Hier zie je haar hartverscheurende speech vanop de Oscar’s:

Rechtvaardigheid

Jolie riep de regeringen op tot juiste wetten die mensen niet als ‘tweederangsburgers’ behandelen. “Ik probeer te spreken voor waar ik in geloof”, zei ze aan ELLE magazine. “Als je de wereld bekijkt, zijn er veel te veel vrouwen en meisjes die niet alleen geen vooruitgang zien, maar waarvan ook hun rechten worden weggetrokken.” Deelt de actrice mee. “Een van de dingen die we nu naar voren brengen met de Verenigde Naties, is een voorstel voor een permanent internationaal orgaan om oorlogsmisdaden te onderzoeken, waaronder massale verkrachting en ander seksueel en gendergerelateerd geweld.”

Brad Pitts ex Angelina Jolie vertelde nog aan de BBC: “Eerlijk gezegd als je me twintig jaar geleden had gevraagd of ik ooit in de politiek zou gaan zou ik waarschijnlijk hebben gelachen. Maar nu is alles anders, dus zeg nooit, nooit.”

Gesponsorde artikelen