Left Right
scrollTop top

Wordt de iPhone 7 een teleurstelling? Lek onthult dat belangrijke functie uit toestel is gehaald


Wordt de iPhone 7 een teleurstelling? Lek onthult dat belangrijke functie uit toestel is gehaald

Zit jij ook ongeduldig te wachten tot de nieuwe iPhone 7 eindelijk uitkomt? Misschien toch nog eens twee keer nadenken voor je investeert in zo’n toestel. Want een nieuw lekt onthult nu dat er een belangrijke functie uit het toestel is gehaald. Dat betekent dat de kans (opnieuw) kleiner is geworden dat de iPhone 7 een innovatief hoogstandje zal worden.

Wordt de nieuwe iPhone 7 een kopie van zijn voorganger of een innovatief hoogstandje? Op die belangrijke vraag krijgen we dankzij dit lek een beetje een antwoord. En dat lijkt jammer genoeg geen al te goed nieuws.

Volgens Apple-watcher Macotakara, die als betrouwbare bron beschouwd wordt, heeft Apple bij de laatste aanpassingen aan de hardware een belangrijke functie uit de iPhone 7 weggehaald. Het zou gaan om de ‘Smart Connector’ die wèl nog duidelijk zichtbaar is op eerdere gelekte prototypes van het toestel. Het Japanse tijdschrift Mac Fan kon de hand leggen op een getailleerd ontwerp van de iPhone 7.

Geen idee waar we het over hebben? Je herkent de Smart Connector op bovenstaande schets aan de drie stippen onderaan de achterkant van het toestel. En het ziet er misschien uit als een onbelangrijk detail, maar dat is het verre van.

Tegelijkertijd opladen en data ontvangen

Apple introduceerde de ‘Smart Connector’ voor het eerst in zijn iPad Pro’s. Daarmee kan je via de Lightning-poort je toestel tegelijkertijd opladen en data ontvangen. Concreet betekent dat in het geval van de iPad Pro dat je bijvoorbeeld voor een extern toetsenbord geen batterij of oplader nodig hebt, ze werken én worden opgeladen van zodra ze worden aangesloten op de iPad.

Hoe Apple deze functie in een iPhone wil verwerken is uiteraard aan hen om te bedenken. Maar we kunnen het toch niet kunnen laten om zelf even te brainstormen. Heel wat accessoires zouden dankzij een ‘Smart Connector’ opgeladen kunnen worden via de iPhone zelf, zoals bijvoorbeeld mini-toetsenborden, draadloze hoofdtelefoons of ‘slimme’ beschermhoesjes. Maar goed, we zijn er maar beter (nog) niet te enthousiast over, want als Macotakara het bij het rechte eind heeft, zal de iPhone die optie dus niet hebben.

Schroeft Apple ambities terug?

En we hebben nog meer slecht nieuws, want het is niet de eerste aanwijzing die lijkt aan te tonen dat Apple zijn ambities voor de iPhone 7 terugschroeft. Het gerucht doet namelijk de ronde dat Apple niet met een nieuw design op de proppen zal komen, maar de iPhone 7 in hetzelfde jasje zal steken als de iPhone 6 en iPhone 6s.

Verder zou er geen plek meer zijn voor een hoofdtelefoonaansluiting en ziet het er niet echt naar uit dat Apple de hierdoor vrijgekomen ruimte voldoende gebruikt. Voor Ming-Chi Kuo, die wordt beschouwd als de beste Apple-analyst van de wereld, betekenen al deze minpunten eigenlijk simpelweg dat het de iPhone 7 aan “veel aantrekkelijke verkoopspunten” ontbreekt.

Als al deze informatie waar is, kunnen we hem geen ongelijk geven


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…