Wordt Eden Hazard de duurste voetballer ooit? Chelsea vraagt maar liefst 225 miljoen euro

Wordt Eden Hazard de duurste voetballer ooit? Chelsea vraagt maar liefst 225 miljoen euro

Eden Hazard zou op het punt staan een overstap te maken naar de Spaanse competitie. Zowel Real Madrid als Barcelona liggen op de loer om de Belgische dribbelkont aan te trekken. Die gaf na de kleine finale aan dat hij klaar was voor een nieuwe uitdaging. Maar Chelsea wil z’n goudhaantje niet zomaar laten gaan. Ze vragen maar liefst 225 miljoen euro. Als een club dat bedrag voor Hazard wil neerleggen, wordt hij de duurste voetballer aller tijden.

Dat de Rode Duivels zich op het WK in de belangstelling hebben gespeeld met hun historische derde plaats (lees hier nog eens hoe de Belgen dat brons binnenhaalden), is een understatement. Zowat elke Belg gooide hoge ogen op het WK, en niet in het minst onze kapitein Eden Hazard, die zondag het feestje op de Grote Markt van Brussel nog in gang zette. Hij hield er fabelachtige statistieken op na. Niet alleen zijn drie goals (waarvan twee tegen Tunesië) en twee assists waren knap, maar Hazard won ook de meeste duels (77), onderging de meeste fouten (27), had de meeste balaanrakingen in de 16 meter van de tegenstander en ging maar liefst 40 dribbels aan. Niemand deed beter.

Cristiano Ronaldo

De clubs staan dan ook in de rij om de kleine nummer 10 in te lijven. Ook de Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona tonen interesse in de Belg, die zelf na de overwinning in de kleine finale al aangaf dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging. Die uitspraken waren, net zoals de hamburger na de match, niet geheel ontoevallig: hij legde wat extra druk bij Chelsea, dat z’n goudhaantje natuurlijk niet wil zien vertrekken, maar ook bij de gegadigden.

Al hoopt Hazard zelf toch vooral op één club. “Jullie kennen mijn voorkeur”, liet hij na de match nog achteloos vallen. En wie Hazard kent, weet dat hij daar Real Madrid mee bedoelt.

Met het vertrek van superster Cristiano Ronaldo naar Juventus (lees hier alles dat je moet weten over die transfer) kunnen zij wel een extra dosis starpower gebruiken. En Real staat erom bekend na het WK telkens van de populariteitstoename van een van de sterren van dat WK gebruik te maken. Zo kocht het vier jaar geleden James Rodriguez, die z’n transfersom op enkele weken al bijna voor de helft zag terugbetaald worden in inkomsten van truitjes met zijn naam erop.

Neymar en Mbappé

De tijd lijkt, ook voor Hazard zelf, dus rijp voor een overstap naar het zonnige Spanje. Maar in Madrid staat Hazard niet op nummer één. Zij hopen nog steeds een van de twee godenkinderen van PSG los te kunnen weken. Zij het niet Neymar, dan wel de kersverse wereldkampioen Kylian Mbappé, die na de wedstrijd tegen de Belgen werd uitgespuwd omwille van zijn onsportief gedrag (lees hier waarom vele voetbalfans hem verguisden). De miljoenenclub uit de Parijse hoofdstad liet echter al meermaals verstaan geen van z’n twee absolute supersterren te gaan verkopen, en dus lijkt plan C, Eden Hazard, steeds meer dichterbij te komen.

Maar Chelsea weet dat het gegeerd goed in z’n rangen heeft en dat Real Madrid een aardige som heeft ontvangen voor Ronaldo. De Engelse club wil dan ook het onderste uit de kan halen en plakt een astronomisch bedrag op het hoofd van Hazard. Ze vragen maar liefst 225 miljoen euro voor de Belgische dribbelkont. Mocht Real, of een andere club, dat bedrag neertellen, wordt Hazard plotsklaps de duurste voetballer aller tijden.

Neymar, die op het WK werd uitgeschakeld door de Rode Duivels (lees hier wat de buitenlandse pers na die iconische wedstrijd schreef over onze Rode Duivels) staat momenteel nog op nummer één op dat lijstje.

Hij kocht zichzelf in de zomer van vorig jaar, met de hulp van de sjeiks achter PSG, vrij bij z’n club Barcelona voor maar liefst 222 miljoen euro. Datzelfde PSG legde niet veel later, door middel van ingewikkelde constructies, nog eens 180 miljoen euro op tafel om Kylian Mbappé los te weken bij AS Monaco. De voorhoede van de Parijse club, die ook nog de Uruguayaanse scherpschutter Edinson Cavani hebben lopen, is zo nagenoeg een half miljard euro waard. Maar als het aan Chelsea ligt zal Real Madrid, wil het z’n toptransfer deze zomer binnenhalen, dus dat record moeten breken.

Beste Keeper van het WK

Mocht Hazard naar de Spaanse hoofdstad verkassen, is de kans groot dat hij dat niet alleen moet doen. Real Madrid trekt namelijk al langer aan de mouw van Thibaut Courtois, die onlangs nog verkozen werd tot beste keeper van het WK. Ook Courtois speelde zich deze zomer in de kijker. En wil Chelsea nog iets ontvangen voor de boomlange doelman zal het toch binnenkort moeten gebeuren.

Courtois heeft nog maar een contract van één seizoen. De keeper zelf is niet meteen zinnens om bij te tekenen, dus wil de Londense club nog iets vangen voor z’n doelman zal het snel moeten gebeuren of het ziet Courtois op het einde van dit seizoen transfervrij vertrekken. Ook Courtois, wiens kinderen momenteel nog in Madrid wonen, ziet in Real Madrid de perfecte bestemming.

Het zou dus zomaar eens kunnen dat onze twee meest gevierde Rode Duivels de triomf op het WK verzilveren met een lucratieve transfer naar Real Madrid. Zelf zeggen ze er alvast geen ‘neen’ tegen en ook de beide clubs hebben er baat bij dat de transfers snel afgerond worden. Het lijkt dus of het enkel nog op de handtekeningen wachten is voor we Hazard en Courtois in het Goddelijke wit zien rondlopen.

Gesponsorde artikelen