Wordt Roberto Martinez de nieuwe trainer van Real Madrid?

Wordt Roberto Martinez de nieuwe trainer van Real Madrid?

Roberto Martinez wordt getipt als de mogelijke nieuwe trainer van de Spaanse topclub Real Madrid. Huidig Real-trainer Julen Lopetegui staat zo goed als op straat na een 1 op 15 en een teleurstellende zevende plaats in de Spaanse competitie, en dus wordt er al duchtig naar een opvolger gezocht. Naast grote namen zoals Antonio Conte, Laurent Blanc en Michael Laudrup klinkt ook steeds meer de naam van onze bondscoach. Zien we na assistent Thierry Henry nu ook Martinez vertrekken?

Eén punt in hun laatste vijf wedstrijden en, nog erger, amper één doelpunt in die vijf wedstrijden, een abominabele 14 op 29 in de competitie, hun belangrijkste aanvaller die al acht wedstrijden niet meer kon scoren, … De statistieken van Real Madrid liegen er niet om: het is crisis in de Spaanse hoofdstad. Trainer Julen Lopetegui, die tot op heden wel nog aan het roer staat van de club, lijkt het kind van de rekening te gaan worden. In de wandelgangen klinkt dat voorzitter Florentino Perez al een tijdje naar een opvolger aan het zoeken is. En daarbij circuleert steeds meer de naam van Roberto Martinez.

Clasico

Dinsdag is er nog een Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen, maar zondag volgt pas echt de lakmoesproef voor Lopetegui. Dan staat dé Clasico op het programma, Barcelona vs. Real Madrid. En als bij Los Blancos één wedstrijd gewonnen moet worden, dan is het de Clasico. Een slecht resultaat zal Lopetegui dan ook meer dan waarschijnlijk zijn kop kosten.

Aan mogelijke opvolgers is er alvast geen gebrek. De namen van, onder andere, Antonio Conte, Laurent Blanc, Mauricio Pochettino en Michaël Laudrup circuleren, evenals die van ex-speler en huidig trainer van Real Madrid B Santiago Hernan Solari. Maar de bekende Madrileense sportkrant Marca laat nog een andere naam vallen als optie: Roberto Martinez.

Rode Duivels

Onze bondscoach kan naast een bronzen WK-medaille natuurlijk ook fabelachtige statistieken voorleggen van de voorbije jaren bij de Rode Duivels. Amper twee verliesmatchen op 31 wedstrijden en maar liefst 25 overwinningen. Enkel de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje, de eerste onder leiding van Martinez, en de halve finale op het WK tegen Frankrijk, gingen verloren. En Martinez zorgt niet alleen voor resultaten, maar ook voor attractief voetbal. De Duivels werden op het WK meermaals gelauwerd voor hun aanvallende spel en met 90 doelpunten in die 31 wedstrijden zetten de statistieken dat alleen maar kracht bij.

Het is dus niet onlogisch dat zijn naam genoemd wordt, ook niet bij een van de grootste clubs van de wereld. En het is ook niet de eerste keer dat Real Madrid een trainer bij een landenteam ging wegplukken. Lupetegui zelf was bondscoach van Spanje, tot die net voor het WK bekendmaakte dat ie naar Real Madrid zou trekken. De Spaanse bond vond dat niet kunnen en zette hem meteen aan de deur. Maar Lopetegui kon zijn sterke lijn van bij La Furia Roja niet doortrekken in de Spaanse hoofdstad en lijkt nu enorm dicht bij de uitgang te staan.

Gentleman

De vraag is natuurlijk of Roberto Martinez het project bij de Rode Duivels zomaar zou willen verlaten. De derde plaats op het WK was al mooi, maar het hele land keek al meteen uit naar het EK 2020 waarop er eindelijk ook echt een prijs gepakt moet worden. Martinez ligt enorm goed bij de spelers en ook het bestuur gaf al een sterk teken van vertrouwen door nog voor het WK z’n contract te verlengen. Nu vertrekken zou niet stroken met de gentleman die Martinez is.

Maar Real Madrid mag dan wel in een mindere periode zitten, het is en blijft Real Madrid: de winnaar van vier van de afgelopen vijf Champions Leagues en een van de grootste en bekendste clubs ter wereld. Daarnaast is het ook niet ondenkbaar dat een mogelijke nieuwe trainer bij Madrid meteen mag gaan shoppen. Het astronomische bedrag waarvoor Real superster Cristiano Ronaldo kon verkopen, is voor het grootste deel onaangeroerd gebleven. Naast de komst Thibeau Courtois bleef het opvallend stil in de Spaanse hoofdstad, al werd er lang aan de mouw van Eden Hazard getrokken.

Eden Hazard

Hazard, die onlangs opnieuw zijn verlangen uitsprak ooit in het maagdelijke wit te mogen spelen, lijkt nog steeds op weg naar Real Madrid. En misschien kan de komst van Martinez dat proces nog wat versnellen. Martinez zal het ook niet erg vinden om met Courtois en Hazard twee van z’n absolute topspelers van bij de nationale ploeg terug te zien bij een eventuele nieuwe ploeg.

Afwachten dus, al zal Martinez de Spaanse Clasico komende zondag misschien nog aandachtiger volgen dan normaal …

Gesponsorde artikelen