Wordt Usain Bolt dan toch profvoetballer? Deze club geeft hem een kans!

Wordt Usain Bolt dan toch profvoetballer? Deze club geeft hem een kans!

Ex-spurtkampioen Usain Bolt praat al langer over een potentiële voetbalcarrière, maar nu zou het er ook echt van kunnen komen. Bolt mag zich namelijk gaan bewijzen bij een echte professionele voetbalploeg. De spurtbom zou in vergevorderde onderhandelingen zijn met de Australische club Central Coast Mariners om daar een zes weken durende testperiode af te leggen. Krijgen we Bolt dan toch nog te zien als professioneel voetballer?

“De club kan bevestigen dat het aan onderhandelingen bezig is met de olympische kampioen en de wereldrecordhouder over de mogelijkheid van een proefperiode aan de Central Coast”, laat de club weten in een statement op haar site.

“De Central Coast Mariners blijven inzetten op de onderhandelingen met ’s werelds snelste man en z’n managementteam over welke rol de club kan spelen in Bolt z’n brandend verlangen om professioneel voetballer te worden.” De Australische eersteklasseclub benadrukt wel nog eens dat het hier om een zes weken durende proefperiode gaat en een contract dus niet gegarandeerd is.

Panna

De gevierde atleet heeft al langer zijn wens om professioneel voetballer te worden uitgesproken. Zo mocht hij al eens proeven van het betaald voetbal tijdens een stage met de Duitse Bundesliga-club Borussia Dortmund, waar ook Rode Duivel Michy Batshuayi het afgelopen seizoen speelde, en mocht hij ook meetrainen met het Noorse Strømsgodset.

Bij Dortmund kon Bolt alvast verschillende harten voor zich winnen. Hij imponeerde op het trainingsveld met een “prachtig genomen kopbal” en zorgde met “een magische panna” zelfs voor enthousiasme bij de aanwezige supporters, zo schreef de Bundesliga (zie video). “Ik geef mezelf een zeven op tien”, reageerde Bolt meteen na de training. “Ik wil echt prof worden, dus moet ik op een hoog niveau gaan spelen.”

Legendes

In juni stond hij in het kader van een aantal benefietwedstrijden voor het goede doel ook al verschillende keren samen op het veld met een aantal voetballegendes, waaronder Marcel Desailly, Patrick Kluivert, Zinedine Zidane en Thierry Henry. Maar nu zou het dus menens kunnen worden voor de wereldrecordhouder, die zich mits een goede beurt tijdens de testperiode binnenkort misschien wel een professioneel voetballer mag noemen!

Usain Bolt is een van de meest gevierde atleten aller tijden, met onder andere acht gouden olympische medailles en elf wereldtitels. De Jamaicaanse spurtbom is ook nog steeds wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter en de 4 x 100 meter. Hij hing in 2017, na het wereldkampioenschap, z’n schoenen aan de haak, waarna hij zich volledig op voetbal richtte.

Gesponsorde artikelen