Wout Van Aert haalt eerste tourzege uit z’n carrière binnen

Wout Van Aert
EPA

Wout Van Aert heeft de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Onze landgenoot was de snelste in een massasprint. Nipt was het wel, want het was nog niet direct duidelijk of het Van Aert of de Italiaan Elia Viviani was, die de etappe had gewonnen. Het werd Wout Van Aert, met amper een fietsband verschil. Hij klopte naast Viviani ook Peter Sagan en Caleb Ewan.

De Belg Wout Van Aert heeft vandaag zijn eerste tourzege uit z’n carrière gehaald. De Kempenaar haalde het in een sprint met onder andere Elia Viviani, Caleb Ewan en Peter Sagan. Ook Greg Van Avermaet zat in de kopgroep. Het is al de derde Belgische ritwinst in deze Tour de France. De Fransman Julian Alaphilippe behoudt de gele trui. Morgen is er een rustdag in de Tour.

3 Belgische ritwinsten

Het is geleden van 2007 dat ons land drie ritwinsten behaalde in de Tour de France. Toen schreef Tom Boonen twee dagoverwinningen op z’n naam, Gert Steegmans haalde de derde rit binnen voor ons land. Boonen eindigde dat jaar ook met de Tour ook met de groene trui.

Er staan dit jaar nog 11 etappes op de planning. Als de Belgen nog een keer kunnen winnen, evenaren we de prestatie van 1999. Toen wonnen de Belgen vier ritten.

Bekijk hier de aankomst van de tiende rit:

Het werd een fotofinish, maar Van Aert finishte een fractie van een seconde eerder:

Gesponsorde artikelen