Wout van Aert pakt tweede ritzege in Tour na razendsnelle waaieretappe

Wout van Aert
Wout van Aert – Bron: epa

Wout van Aert heeft de zevende rit gewonnen in de Ronde van Frankrijk. De Belg van Team Jumbo – Visma was de snelste van een uitgedund peloton na een razendsnelle waaieretappe. Het is de tweede ritzege van Van Aert in deze Tour.

Vanmorgen leken we ons in de Ronde van Frankrijk op te maken voor een geschiedenisloze etappe, maar de wind besliste daar anders over. Al van vlak na de start besloot Bora – Hansgrohe, de ploeg van Peter Sagan, een coupe te plegen in de hoop hun kopman aan de rit en de groene trui te helpen. Ze sleurden aan de kop van het peloton en al snel moesten heel wat andere sprinters lossen.

Daarna bleef het tempo heel de rit enorm hoog liggen. In de slotfase besloten enkele ploegen om nogmaals waaiers te trekken. Enkele klassementsrenners zoals Tadej Pogacar, Mikel Landa en Bauke Mollema moesten lossen.

Uitgedund peloton

Een uitgedund peloton van 41 renners trok zo naar de streep in Lavaur. Daar bleek Wout van Aert de snelste van het pak te zijn. Hij haalde het voor Edvald Boasson Hagen en Bryan Coquard. Jasper Stuyven werd tweede Belg op een vijfde plaats. De renners legde de 168 kilometer af aan een fenomenaal gemiddelde van 47,5 kilometer per uur.

Het is voor Wout van Aert al de tweede ritzege in deze Tour en de derde uit zijn carrière. Woensdag won hij ook al in Privas.

Gesponsorde artikelen