Left Right
scrollTop top

Wout van Aert pakt weer zilver op WK, Alaphilippe wereldkampioen


Wout van Aert zilver WK Imola
© epa

Julien Alaphilippe is wereldkampioen wielrennen geworden. De 28-jarige Fransman reed weg op de laatste helling van het lastige parcours van bijna 260 kilometer in Imola en bleef alleen voorop. Wout van Aert won 24 seconden later de sprint van een elitegroep en pakt zo zijn tweede zilveren medaille van dit WK.

Het wereldkampioenschap wielrennen in Imola kende een traditioneel verloop. Zeven vroege vluchters – Jonas Koch (Duitsland), Torstein Traeen (Noorwegen), Marco Friedrich (Oostenrijk), Daniil Fominykh (Kazachstan), Yukiya Arashiro (Japan), Eduard Michael Grosu (Roemenië) en Ulises Alfredo Castillo (Mexico) – mochten even op voorop rijden.

Ondertussen deden de kilometers hun werk en raakte het peloton uitgedund. Daar namen de Belgen de koers in handen voor kopman Wout van Aert. Zo hielden ze onder andere de kersverse Tourwinnaar Tadej Pogačar binnen schot.

Aanval Alaphilippe

Een elitegroepje reed samen naar de laatste beklimming van de Cima Gallisterna (2,7 km aan 6,4%). Daar leek Van Aert alles te controleren tot Julien Alaphilippe zijn duivels ontbond. De Fransman pakte snel 10 seconden.

In de achtergrond vormde zich een elitegroepje met Marc Hirschi (Zwitserland), Michal Kwiatkowski (Polen), Jakob Fuglsang (Denemarken), Primož Roglič (Slovenië) en Wout van Aert. Zij bleven lang op zo’n 15 seconden hangen, maar zagen Alaphilippe niet meer de terug. De Fransman pakt zo verdiend de wereldtitel. 24 seconden later sprintte Van Aert naar de tweede plaats. Het is de tweede zilveren medaille op dit WK voor de Belg. Vrijdag werd hij ook al tweede op het wereldkampioenschap tijdrijden.

Kijk naar de sprint van Wout van Aert


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308