Wout Van Aert wint wielerklassieker Milaan-Sanremo, amper week na overwinning in Strade Bianche

Wout Van Aert Milaan-Sanremo
Isopix

Wout Van Aert heeft amper een week na de Strade Bianche nu ook de wielerklassieker Milaan-Sanremo gewonnen. De voormalige veldrijder maakt indruk tijdens het uitgestelde wielerseizoen. Hij haalde het in de eindsprint van Fransman en titelverdediger Julian Alaphilippe.

Milaan-San Remo is de eerste grote wielerklassieker die gereden wordt na de lange pauze in het seizoen door de uitbraak van het coronavirus. In dat uitgestelde wielerseizoen is het vooral één Belg die indruk maakt: Wout Van Aert.

Wout Van Aert

Wout Van Aert verkeert in topconditie. Nadat hij vorige week als eerste finishte in de Strade Bianche, mag hij vandaag ook de klassieker Milaan-Sanremo op zijn naam schrijven. Het is de eerste keer sinds 1999 dat er nog eens een Belg de wielerklassieker wint.

Van Aert toonde tijdens de hele wedstrijd zijn vechtlust. Hij reed tijdens de hele rit van 305 kilometer lang mee met het peloton. Maar het was vooral in de slotfase van de wedstrijd dat hij zich ijzersterk toonde.

Slotklim

Op de laatste beklimming kon de Fransman en titelverdediger Julian Alaphilippe wegrijden van het peloton. Wout Van Aert was de enige die hem kon bijbenen en het duo begon met een voorsprong van enkele seconden aan de afdaling.

De twee wisten hun voorsprong tot op het einde te bewaren en namen het tegen elkaar op in een eindsprint. Daarbij was Wout Van Aert uiteindelijk nipt beter. In de eindsprint van het peloton was Michael Matthews de snelste, hij eindigde zo op de derde plaats. Peter Sagan werd vierde. In de top 10 zijn nog twee Belgen te vinden. Greg Van Avermaet werd achtste en Philippe Gilbert eindigde op de negende plaats.

Remco Evenepoel

Maar ook in de Ronde Van Polen mocht er vandaag een Belg zegevieren. Na een indrukwekkende solo van 51 kilometer reed Remco Evenepoel alleen over de eindstreep. Evenepoel is nu ook de leider in de rittenkoers.

Remco Evenepoel droeg zijn overwinning op aan zijn ploegmaat Fabio Jakobsen. Toen hij over de finishlijn reed stak Evenepoel het rugnummer van Jakobsen, het nummer 75, in de lucht. De Nederlander Fabio Jakobsen kwam in de eerste etappe van de Ronde van Polen zwaar ten val en werd twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. Op dit moment zou hij aan de beterhand zijn.

Gesponsorde artikelen