Wout van Aert wint vijfde etappe in de Tour de France

Wout Van Aert Tour de France
Isopix

Wout Van Aert heeft de vijfde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Het werd een etappe waarin er weinig gebeurde. Tijdens de 183 kilometer van Gap naar Privas waren geen ontsnappingen en Wout Van Aert was uiteindelijk de snelste in de massasprint met het volledige peloton.

De eerste Belgische ritwinnaar van deze editie van de Tour de France is een feit. Wout Van Aert was de snelste in de massasprint in Privas na een weinig interessante rit van 183 kilometer.

Wout Van Aert

De vijfde rit van de Ronde van Frankrijk wordt er geen waar we binnen een paar jaar nog over zullen spreken. Tijdens de volledige 183 kilometer van Gap naar Primas probeerde geen enkele renner te vluchten, waardoor het uiteindelijk een massasprint werd met het volledige peloton. Daarin kon Wout Van Aert tonen wat hij in z’n mars had.

De Belg was in de sprint sneller dan de Nederlander Cees Bol, de Ier Sam Bennett en de Slowaak Peter Sagan. Jasper Stuyven werd vijfde.

Alaphilippe blijft geel

Doordat er dus maar weinig gebeurde in de rit vandaag zijn er ook geen verschuivingen in het eindklassement. De Fransman Julian Alaphilippe blijft zo leider met een voorsprong van vier seconden op de Brit Adam Yates.

Greg Van Avermaet blijft de eerste Belg op de 28ste plaats op 3 minuten en 21 seconden van leider Alaphilippe. Wout Van Aert staat op de 47ste plaats op 9 minuten en 37 seconden.

Gesponsorde artikelen