Left Right
scrollTop top

Wout van Aert pakt zilver op WK tijdrijden achter ongenaakbare Italiaan Ganna


Wout van Aert Ronde van Frankrijk tijdrit
© Wout van Aert tijdens de tijdrit in de Ronde van Frankrijk – Bron: epa

Het wonderjaar van Wout van Aert blijft duren. Na een indrukwekkende Ronde van Frankrijk heeft de jonge Belg nu ook zilver gepakt op het wereldkampioenschap tijdrijden. In het Italiaanse Imola moest hij enkel thuisrijder Filippo Ganna voorlaten.

Voor de start van het WK tijdrijden behoorde Wout van Aert uiteraard tot het kransje met favorieten. Dat kon ook moeilijk anders na zijn ijzersterke Tour de France. Maar de concurrentie was ook niet min, met onder andere titelverdediger Rohan Dennis, ex-Tourwinnaar Geraint Thomas en man-in-vorm Filippo Ganna.

Zesde aan tussenpunt

Nadat de jonge Italiaan Edoardo Affini lang aan de leiding stond, was het Thomas die voor de eerste knaltijd zorgde. Zowel aan het tussenpunt na 14,9 kilometer als aan de streep – na 31,7 kilometer – zette hij een indrukwekkende toptijd neer.

Van Aert leek zijn meerdere te moeten erkennen en moest aan het tussenpunt iets meer dan 10 seconden toegeven op Thomas. Toen ook Tom Dumoulin, Stefan Küng, Rohan Dennis en vooral Filippo Ganna sneller bleken halverwege leek een medaille even ver weg voor de Belg.

Sterk tweede gedeelte

Wout van Aert had echter perfect ingedeeld en reed een fenomenaal tweede gedeelte. Ondertussen had Ganna een kanontijd neergezet die hem uiteindelijk goud zou opleveren. Het sterke slot van Van Aert leverde hem uiteindelijk een zilveren medaille op, op 26 seconden van Ganna. De Zwitser Stefan Küng moest tevreden zijn met brons. De andere Belg, Victor Campenaerts, strandde op een achtste plaats op 52 seconden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170