Wouter Van Besien (Groen) roept Tom Meeuws op het matje nadat boemerang terug in zijn gezicht vloog: “ik wil klaarheid”

Wouter Van Besien (Groen) roept Tom Meeuws op het matje nadat boemerang terug in zijn gezicht vloog: “ik wil klaarheid”

Tom Meeuws (sp.a) mag het gaan uitleggen aan Wouter Van Besien (Groen). Zij trekken in 2018 in een kartel, met de naam Samen, naar de kiezer in de hoop om de burgemeesterssjerp af te pakken van Bart De Wever (N-VA). Maar de Antwerpse sp.a-voorzitter Meeuws werkte zichzelf in de problemen en dus wil lijsttrekker Van Besien duidelijkheid.

“Integriteit is voor mij essentieel. Ik heb Tom Meeuws gevraagd om samen te zitten, want ik wil weten wat er is gebeurd. Van a tot z”, is Van Besien (Groen) streng voor zijn collega. “Samen staat aan de kant van de Antwerpenaren, daar kan niet de minste twijfel over ontstaan. Samen staat voor eerlijkere, integere en transparante politiek en daar wijken we geen millimeter van af.”

Schade weghouden van Groen en kartel Samen

Daarmee probeert de lijsttrekker de reputatie van zijn kartelpartij te redden. Tom Meeuws haalde vorige week zwaar uit naar Bart De Wever (N-VA) en het immobeleid in Antwerpen. Maar later bleek de Antwerpse sp.a-voorzitter zelf contacten te hebben in de vastgoedsector bij Land Invest.

Die contacten had hij in zijn functie als consulent voor het Nederlandse EV Consult. Meeuws liet vandaag weten dat hij twee weken geleden al beslist had om die functie af te bouwen om zich volledig aan politiek te wijden, maar die uitleg is voor Van Besien dus niet voldoende. Hij hoopt zo de schade aan de sp.a weg te houden van Groen en het kartel Samen.

Kritiek op bouwproject van Land Invest blijft

Intussen blijft Van Besien ook kritisch voor Land Invest. “Zij mogen aan de Slachthuissite drie keer zoveel woningen bouwen als in andere grote stadontwikkelingsprojecten. De leefbaarheid op Den Dam komt hierdoor onder druk te staan”, besluit hij. Het kopstuk van Groen en Samen wil dan ook uitleg van het stadsbestuur.

Gesponsorde artikelen