WOW Air, de lowcost-vliegtuigmaatschappij, wordt toch overgenomen

WOW Air, de lowcost-vliegtuigmaatschappij, wordt toch overgenomen

WOW Air, de lagekostenvliegtuigmaatschappij die over IJsland vloog, zal dan toch in de lucht blijven. WOW Air moest de boeken toedoen, maar krijgt nu een nieuwe eigenaar en da’s niet de minste: Icelandair neemt de kleinere maatschappij onder zijn vleugels, al blijft WOW wel onder eigen naam vliegen. 

WOW Air, de lagekostenmaatschappij die beloofde om ons goedkoop naar New York te vliegen, moest de boeken neerleggen, dat schreven we al (je kon er trouwens ook de leukste vakantiejob doen). Maar nu is er een nobele redder rechtgestaan: IcelandAir. Dat de IJslanders de vliegtuigmaatschappij overnemen is niet geheel onlogisch: WOW is complementair aan het aanbod van WOW Air en vliegt uiteraard ook vanop IJsland, zoals de lowcost dat deed.

Dit zijn 14 betaalbare citytrips die niet voor de hand liggen.

WOW Air

WOW Air vloog al sinds 2011 en haar grootste concurrent was ook altijd al Icelandair. Die laatste neemt het bedrijf nu voor de honderd procent over. Volgens Bloomberg is het bedrijf zo’n 455 miljoen dollar waard.

“WOW Air heeft de laatste jaren een sterk merk uitgebouwd en ze kennen veel succes in de markten die van en naar en over de Atlantische Oceaan reizen”, zegt Icelandair-interimvoorzitter en CEO Bogi Nils Bogason. “Er zijn veel kansen voor synergie bij de twee bedrijven maar ze zullen onder hun eigen merk blijven werken.”

epa

Goedkoop vliegen naar de VS

WOW Air stond erom bekend dat ze zowat de goedkoopste vluchten naar de VS aanboden, tenminste als je het zag zitten om een overstap te maken. Daar kwam ook nog bij dat je er ontzettend weinig bagage mee kon nemen. Wie wel graag koffers meenam, was beter af met Icelandair, ook bepaald geen dure vliegtuigmaatschappij.

Goedkoop naar Zuid-Amerika of Peking? Dat moet met een andere lowcost.

Ook Eagle Air en Iceland Air Connect hebben hun thuisbasis in IJsland. Steeds meer lowcostmaatschappijen kijken naar Reykjavik als thuisbasis. Dat wil namelijk zeggen dat je de vlucht van Europa naar de VS in twee kan snijden door een overstap in IJsland. Daarvoor kan je ook meteen kleinere vliegtuigen gebruiken en moet er niet geïnvesteerd worden in grotere Boeïngs, bijvoorbeeld. IJsland opent dus een hele nieuwe markt voor vliegtuigmaatschappijen.

Gesponsorde artikelen