WWE houdt krampachtig stand ondanks coronacrisis

Shutterstock

In de Verenigde Staten worden de evenementen van World Wrestling Entertainment (WWE) ondanks de coronacrisis toch hervat. Daarvoor had het Amerikaanse bedrijf heel wat over. Het liet zich zelfs uitroepen tot een ‘essentieel bedrijf’.

Dat sport een belangrijk deel is van de Amerikaanse cultuur, wisten we natuurlijk al langer. Grote sportcompetities als de NBA en de NFL behoren al decennia tot de grootsten op aarde. Hoewel deze toonaangevende sportbonden hun competities staakten voor het coronavirus, wordt hun voorbeeld niet door iedereen gevolgd.

‘Essentieel bedrijf’

Het entertainmentbedrijf World Wrestling Entertainment, dat bekend is voor de organisatie van worstelevenementen in de Verenigde Staten, doet er alles aan om haar evenementen alsnog te laten plaatsvinden. Ze zijn van mening dat het op dit moment ‘belangrijker dan ooit’ is om mensen afleiding te bezorgen. Ze worden daarin gesteund door de burgemeester van Orange County in de staat Florida. Hij riep WWE uit tot een ‘essentieel bedrijf’. Hierdoor kunnen de worstelwedstrijden voortaan plaatsvinden achter gesloten deuren.

‘Gepaste maatregelen’

Ondanks hun opmerkelijke standpunt onderstreept WWE dat het zich bewust is van de coronaproblematiek. “De productie van onze programma’s vinden plaats op een gesloten set waar enkel het essentiĆ«le personeel aanwezig is. We nemen gepaste maatregelen om de gezondheid van onze medewerkers te garanderen”, klinkt het.

Miljoenenbusiness

Worstelen is een van de populairste sporten in de Verenigde Staten. De worstelwedstrijden van World Wrestling Entertainment worden gemiddeld door dertien miljoen mensen bekeken en levert gemiddeld zo’n 2,5 miljoen dollar op. Geen wonder dus dat de worstelbusiness er alles aan doet om overeind te blijven.

Gesponsorde artikelen