WWE komt voor het eerst met hun NXT-show naar België en waarom dat goed nieuws is

WWE komt voor het eerst met hun NXT-show naar België en waarom dat goed nieuws is

Belgische worstelfanaten kunnen zich opmaken voor een primeur! WWE doet al een tijdje een paar keer per jaar België aan, maar op 12 juni zal voor het eerst ook de NXT-show neerstrijken in België. In de Antwerpse Stadsschouwburg zullen zo voor de eerste keer in de Benelux de NXT-sterren te bewonderen zijn. Ook voor niet-worstelfans is deze exclusieve show een niet te missen spektakel, en wel hierom.

Professioneel worstelen is in ons land misschien niet zo bekend, maar toch ken je misschien meer worstelaars dan je zouden denken. The Rock, beter bekend als Dwayne Johnson, maakt nu furore in onder andere de Fast & Furious-franchise, maar de gespierde acteur maakte voor op het grote scherm tot een succes uit te groeien ook al furore in de ring. Ook Dave Bautista, die we vooral kennen als Drax the Destroyer in de Guardians of the Galaxy-films, werd eerst bekend als professioneel worstelaar. En dan hebben we popcult-fenomeen Hulk Hogan zelfs nog niet vernoemd.

Atleten

Toegegeven, het fenomeen ‘professioneel worstelen’ is geen onderdeel van de cultuur zoals dat in de Verenigde Staten wel het geval is. Maar toch is WWE bij ons niet onbekend. Shows vullen ook bij ons in geen tijd de grootste zalen. En dat is niet opmerkelijk. Want wie weet hoe het eraan toegaat op dergelijke events, weet dat je er naar absolute topatleten en artiesten aan het kijken bent.

De nieuwste superster die WWE op hun lange loonlijst heeft kunnen bijschrijven, toont aan dat, hoewel het allemaal gescript is, het niet om doetjes gaat. Niemand minder dan voormalig UFC-kampioene Ronda Rousey maakte de overstap van MMA naar WWE. Met Kurt Angle (olympisch gouden medaille-winnaar), Mark Henry (tweevoudig olympiër en voormalige ‘World Strongest Man’), Brock Lesnar (voormalig UFC-kampioen bij de zwaargewichten) en nog zovelen meer, heeft WWE een paar van ’s werelds beste atleten in haar rangen.

NXT

Op 12 juni zal WWE niet met hun ‘grote namen’ neerstrijken in Antwerpen. NXT is de ‘developmental’-afdeling van WWE. Het gaat dus om supersterren die ‘in opleiding’ zijn. Al doe je hen daar oneer mee aan. WWE, dat veruit de grootste professionele worstelorganisatie is ter wereld, wil hun dominantie alleen maar vergroten. En het doet dat ook door grote namen van andere organisaties aan te trekken. Die stallen ze dan een tijdje in NXT om gewoon te worden aan de megalomane werking van een mediafenomeen als WWE. Het zijn dus allerminst groentjes.

The Future is Now‘, klinkt de slogan van NXT. En beter kan je het niet verwoorden. Op een NXT show zie je werkelijk de sterren van de toekomst, die hongerig zijn om te bewijzen dat ze niet meer in die ‘developmental’-afdeling thuishoren. Bewijs daarvan is het grote aantal ex-NXT-sterren die momenteel het mooie weer maken in de grote WWE. Verwacht je dus maar aan een pak spektakel in de Stadsschouwburg.

Weet je niet hoe het eraan toe gaat op zo’n NXT-show? Wel, zo:

Getty Images
Tickets voor de show op 12 juni in de Antwerpse Stadsschouwburg zijn te verkrijgen op de site van Greenhouse Talent.

Gesponsorde artikelen