WWE vanaf morgen op de Vlaamse televisie: ZES haalt ‘Raw’ én ‘Smackdown’ binnen

WWE vanaf morgen op de Vlaamse televisie: ZES haalt ‘Raw’ én ‘Smackdown’ binnen

ZES brengt WWE naar Vlaanderen. De ‘USA all day’-zender voegt met zowel Raw als Smackdown twee worstelshows aan hun Amerikaanse line-up toe. Klein minpuntje: het gaat om verkorte versies van telkens één uur. 

Fans van WWE en professioneel worstelen in het algemeen kunnen hun hart weer ophalen op Vlaamse televisie. Nadat, toen nog, Kanaal 2 in de jaren negentig WCW (de toenmalige grote concurrent van WWE, toen nog WWF) uitzond, krijgen we twintig jaar later opnieuw professioneel worstelen op ons scherm. ZES haalt de twee grootste worstelshows ter wereld naar Vlaanderen. Want ZES strikt niet alleen Raw maar ook Smackdown. Al is er ook een klein minpuntje.

Samenvattingen

Elke woensdagavond zullen we een samenvatting krijgen van zowel Raw (dat in de VS op maandagavond wordt uitgezonden) als Smackdown (dat op dinsdag te zien is in de VS). Het gaat om een één uur durende versie van beide shows, dus we zullen één derde van Raw en de helft van Smackdown te zien krijgen. Wat dan wel weer een opsteker is, is dat het om het originele commentaar zal gaan dat ondertiteld wordt in het Nederlands. Geen eigen commentatoren dus, zoals dat bij Kanaal 2 wel het geval was in de jaren 90.

Bij SBS zijn ze alvast opgetogen. “ZES staat voor opwindend, ontspannend en actievol entertainment, en dat is precies wat Raw en Smackdown van WWE te bieden hebben”, legt Miguel Casier, hoofd programmatie bij ZES, uit. “Bovendien is WWE een populaire, typisch Amerikaanse competitie die perfect past bij ons profiel van ‘USA all day‘.”

Liveshows

WWE, en worstelen in het algemeen, is bij ons dan wel niet zo populair als in de VS, Mexico of Japan, toch verkopen ook bij ons de liveshows snel uit. Zo trok WWE vorig jaar ook voor de eerste keer naar ons land met hun eigen developmental-afdeling NXT.

Een voorsmaakje van hoe het eraan toegaat ? Dit zijn de hoogtepunten van de vorige aflevering van Raw:

WWE

Raw en Smackdown zijn al vanaf morgen te zien op ZES. Raw begint om 22.30 u, Smackdown om 23.25 u.

Gesponsorde artikelen