‘X-Men’, ‘Kingsman’: deze films komen er veel later omdat Disney Fox overneemt

‘X-Men’, ‘Kingsman’: deze films komen er veel later omdat Disney Fox overneemt

Nu de deal tussen Fox en Disney steeds dichterbij komt, wordt ook beter duidelijk dat ‘X-Men’ en ‘Kingsmen’ veel vertraging kunnen oplopen of misschien niet meer gemaakt worden. Maar ‘X-Men’ en ‘Kingsmen’ zijn niet de enige films die een Disney-draai krijgen. Wij sommen op welke films in de gevarenzone zitten.

1. Een vrij groot stuk van de X-Men franchise: Gambit en X-Force

X-Men is een gigantische franchise, maar enkel de films die al volledig gefilmd zijn, maken een redelijke kans om ook effectief in de zalen te verschijnen. Dat is goed nieuws voor de Dark Phoenix-film (kijk hier naar de trailer!) en New Mutants, maar de rest van X-Men zal wellicht teruggegeven worden aan Disney’s dochterbedrijf Marvel. Logisch, daar passen de X-Men beter in, maar om de mutanten in het Marvel Cinematic Universe in te passsen (dat al tot Phase 4 gepland is), dat zal nog even duren. Exit X-Men dus, voor nu toch.

Stan Lee is er niet meer: Marvel-mirakel sterft op 95-jarige leeftijd.

Gambit

Da’s bijzonder slecht nieuws voor wie al eeuwig en drie dagen uitkijkt naar Gambit. Gambit is de film die al het langst in de coulissen staat (lees er hier alles over), maar de film heeft te lijden onder het syndroom van de wisselende regisseurs. Reken daar de inkanteling van X-Men in het MCU in en je begrijpt dat Gambit onderaan de prioriteitenlijst staat.

Wie de overname mogelijks wel overleeft is Deadpool. Iedereens favoriete antiheld was een hit aan de box-office en de bromance tussen Ryan Reynolds en Hugh Jackman is te mooi om stop te zetten. Daarnaast is Deadpool ook een X-Men-film die relatief goed buiten de franchise kan bestaan. Ook Deadpool 2 was trouwens een laaiend succes.

X-Force

Hoewel: ook X-Force is duidelijk in gevaar. Het grootste stuk van de potentiële helden uit X-Force zat in Deadpool 2, maar daar werden ze massaal vermoord. Verwacht werd dat de overblijvers X-Force zouden vormen, maar dat plan lijkt momenteel van tafel. Als de deal tussen Disney en Fox rond is op 31 januari 2019, wat momenteel op de agenda staat, dan is X-Force nauwelijks in preproductie.

2. Kingsman: de franchise

Maar het zijn natuurlijk niet alleen X-Men-films die het onderspit zullen moeten delven. Eén van de kanshebbers op het hakblok is de volledige voorziene franchise rond Kingsman. Die eerste film was een verrassende box-office hit en nummer twee: Kingsman The Golden Circle verdiende wereldwijd 361 miljoen euro op een budget van zo’n 88 miljoen euro.

Fox plande een threequel, de derde film wordt in januari gedraaid. Maar daarnaast staat er ook nog een prequel, Kingsman: The Great Game, en een spin-off-film voor Statesmen gepland (kijk naar The Golden Circle om te weten wie de Statesmen precies zijn.)

Kingsman 3 wordt nog in 2019 in de zalen verwacht, die zit dus wellicht vrij safe. Maar de prequel en de spin-off, die bevinden zich duidelijk in de gevarenzone. Of het huis van de muis verder zal willen gaan met een reeks waar toch behoorlijk wat X-rated scènes in zitten, dat is nog maar de vraag.

3. MCSCAM

Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, heeft bij ons nog niet zo veel stof doen opwaaien, maar in de Verenigde Staten was hij ’t onderwerp van een bidding war. De winnende studio, die de rechten verwierf en de film mag maken, was Pearl Street, die van Ben Affleck en Mat Damon. Zij willen het verhaal van een grote scam, vertellen.

Wat maakt dat verhaal zo speciaal? Dat het centrum van de scam de prijsjes van McDonalds (een monopolyspel) waren. Vierentwintig miljoen dollar en een passage bij de mafia van Colombo later, loopt het verhaal af. Ben Affleck zou gaan regisseren, maar aangezien de samenwerking met zijn studio ook verkocht wordt, komt MCSCAM er wellicht niet. Jammer, want Argo was bepaald geen slechte film (hier zijn een aantal acteurs die uitstekende regisseurs werden, en Affleck is erbij!).

Gesponsorde artikelen