Left Right
scrollTop top

Xander De Rycke lanceert nieuwe zaalshow ‘Houdt Het Voor Bekeken’ met mooie parodie op Karen Damen


Xander De Rycke lanceert nieuwe zaalshow ‘Houdt Het Voor Bekeken’ met mooie parodie op Karen Damen

Xander De Rycke is wellicht de meestbesproken comedian van 2017. Met zijn zaalshow ‘Houdt Het Voor Bekeken’ tikte hij op de vingers van James Cooke en daar kon Vlaanderen niet altijd even goed mee lachen. Maar de show was wél een daverend succes, en in het vervolg neemt hij alvast Karen Damen op de korrel. Tenminste, dat leiden we af uit de hilarische trailer, waarin hij dat ene programma parodieert.

Doet de naam Xander De Rycke een belletje rinkelen? Zo nee, Google even James Cooke en dan ben je meteen mee met de grappen (en de controverse over die grappen) die de comedian maakte over de presentator. Ook dit jaar zal De Rycke de Vlaamse podia afgaan met een conference over het Vlaamse tv- en filmlandschap en Karen Damen, die hoort er sowieso bij in Houdt Het Voor Bekeken 2017-2018.

Karen boekt de Lotto Arena

De kaartverkoop voor Houdt Het Voor Bekeken, de zaalshow van De Rycke, ging namelijk gisteren van start en daar hoorde een trailer bij. Het resultaat is een prachtige parodie op Karen Maakt Een Plaat, het VIER-programma waarin Damen het maken van haar eerste solo-plaat liet documenteren. Dat werd met veel bombarie aangekondigd, maar de kijkcijfers waren er niet naar. Vooral dat Karen Damen alvast de Lotto Arena boekte zonder nog maar één nummer opgenomen te hebben, schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

In de trailer voor Houdt Het Voor Bekeken, komen dan ook een aantal euh … bekende scènes voor. De Rycke maakt zich zorgen dat hij wél al zalen maar nog geen grappen heeft. De comedian gaat dan maar op zoek naar specialisten ter zake, Alex Agnew en eindejaarsconferencier Michael Van Peel, die hem véél minder van dienst zijn dan Karen Damens vrienden.

Vergelijk zelf: de eerste paar minuten van Karen Maakt Een Plaat

Met de trailer voor Houdt Het Voor Bekeken 2017-2018 of … euh … Xander Maakt Een Show

Het is de derde keer dat Xander De Rycke met Houdt Het Voor Bekeken op de planken staat. In de show gaat hij met een fileermes door de Vlaamse tv-programma’s en films. Ligt er Flan op de Mont Blanc, De Buurtpolitie en Gert Late Night mochten al eens de revue passeren en dit jaar is het dus de beurt aan Damen, al is het zeker niet de eerste keer dat een K3’tje in de show voorkomt.

Het gehandicapte huisdier

Vorig jaar kwam er wel een storm van (media)kritiek op De Rycke’s commentaar op Camping Karen en James en Nieuwe Buren-medepresentator James Cooke. De Rycke noemde Cooke daarbij “een gehandicapt huisdier” en een pak fans van de presentator waren daarbij vergeten dat het om een comedyshow ging. Een pak reclame leverde het wél op.

Intussen loopt de ticketverkoop als een storm, wie Houdt Het Voor Bekeken live wil zien, kan hier een plaatsje reserveren. En wie wil kijken waar het vorig jaar allemaal over ging (en eens hard wil lachen ook), kan HHVB gewoon integraal op YouTube bekijken. De Rycke gooit z’n show namelijk elk jaar gewoon gratis en voor niks online.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452