Gelekt: Xbox Series Series X zal 499 dollar kosten, Series S 299 dollar

Xbox Series S prijs specificaties
Twitter

Microsoft brengt op 10 november de Xbox Series X en S uit voor adviesprijzen van respectievelijk 499 en 299 dollar (omgerekend 422 en 253 euro). Dat beweren de doorgaans betrouwbare tech insider WalkingCat op Twitter en de Microsoft-insider Brad Sams op YouTube. Daarnaast is de eerste afbeelding verschenen van de meer budgetvriendelijke Xbox Series S. Officieel is er nog steeds niets bekend over die console.

De vermeende afbeeldingen van de Xbox Series S hebben veel weg van zijn voorganger, de Xbox One S. Ook lijkt de Xbox Series X erg op de Xbox One X met een prachtige torenvorm. We zien een witte, dunne console met een zwart rond rooster in het midden en een rooster aan de bovenkant. Ook is er een schijflade voor voor discs aanwezig. Die is echter niet te zien op de afbeeldingen.

(Xbox Series X verbetert games uit vorige generaties.)

All Access-programma

In een fragment van de video van Walking Cat is te zien dat de Series S smaller en kleiner is en rechtop staat. Daarnaast zal Microsoft volgens de techwebsite Windows Central een Xbox All Access-programma in het leven roepen. Daarvoor zouden Xbox Series S-gamers 25 dollar per maand betalen. Voor Xbox Series X-gamers zou All Access 35 dollar kosten. Over de europrijzen is nog niets gelekt.

Wellicht 1080p-gaming

Er doen al langer geruchten de ronde dat Microsoft een meer budgetvriendelijke Xbox Series S zal uitbrengen. Die console zou een kleinere hoeveelheid ram, lagere kloksnelheden en minder gpu-rekenkracht hebben vergeleken met de Series X.

Daardoor is het mogelijk dat de Series S zich op op 1080p-gaming zal richten. Wel staat het als een paal boven water dat de Series S een sneller laadvermogen zal hebben dan zijn voorganger.

(Deze games komen alvast naar de Xbox Series X.)

Gesponsorde artikelen