Xbox Series X en Xbox Series S verschijnen op 10 november

Xbox Series X Series S
Microsoft

De geruchtenmolen was al even aan het draaien, maar nu is het ook officieel bevestigd: “de nieuwe generatie gaming” van Xbox wordt op 10 november gelanceerd. Die nieuwe generatie bestaat uit twee consoles: de Xbox Series X (de snelste en krachtigste Xbox ooit) en de Xbox Series S (de kleinste ooit).

De nieuwe Xbox Series X en Xbox Series S zijn vanaf 10 november wereldwijd beschikbaar. Dat heeft Microsoft vandaag bekendgemaakt. De consoles, die “de volgende generatie gaming” inluiden, zullen respectievelijk 499,99 euro en 299,99 euro kosten.

Xbox Series X en S

Het prijsverschil is logisch. De Xbox Series X is de snelste en krachtigste console van Xbox. De Xbox Series S is dan weer de kleinste console die het merk ooit maakte. Die moet de nieuwe manier van gamen voor iedereen toegankelijker en betaalbaarder maken, klinkt het bij Microsoft.

Samenwerking met Electronic Arts

Naast de nieuwe consoles, heeft Xbox nog nieuws. Het merk heeft ook een samenwerking met Electronic Arts op poten gezet, waardoor enkele van de beste EA-titels naar Xbox Game Pass Ultimate en Game Pass voor pc komen.

Xbox Game Pass Ultimate- en Xbox Game Pass voor pc-leden krijgen vanaf komende feestdagen gratis een EA Play-lidmaatschap. Daardoor kunnen Ultimate-leden op Xbox One, Xbox Series X en S en Windows 10 pc’s de games spelen. Xbox Game Pass voor pc-leden krijgen EA Play op Windows 10. 

Gamers verbinden

“EA Play naar onze Xbox Game Pass-leden brengen, draagt bij in onze visie om gamers te verbinden met de games die ze leuk vinden, én met elkaar”, klinkt het bij Xbox. “Na 5 jaar abonnementsdiensten aanbieden aan de Xboxgemeenschap, zijn we heel blij dat we het voor hen zoveel gemakkelijker kunnen maken om van beide lidmaatschappen tegelijk te genieten.”

De Xbox Series X en S worden op 10 november gelanceerd. Pre-orderen kan vanaf 22 september.

Gesponsorde artikelen