Left Right
scrollTop top

Xbox Series X verbetert games uit vorige generaties


Xbox Series X
© Microsoft

Computerbedrijf Microsoft heeft meer details bekend gemaakt over de Xbox Series X. Dat is de nieuwste generatie van de bekende gameconsole. De Xbox Series X ondersteunt niet alleen oude games, maar zal ook de kwaliteit ervan drastisch verbeteren. Op die manier zouden er direct duizenden videogames beschikbaar zijn.

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Xbox! Microsoft bevestigt dat de Xbox Series X alle spellen uit het verleden zal ondersteunen. Daarnaast zal het de framerate van een groot deel bestaande games verbeteren. Hierdoor zouden de spellen veel vlotter moeten spelen.

Om welke games het precies gaat, wil Microsoft voorlopig nog niet kwijt al weten we wel dat het om “een beperkt aantal titels” gaat. Waarschijnlijk gaat het om een verbetering van Xbox One-games die op dit moment maximaal 30 of 60 fps (frames per seconde) halen. Door de update zou die snelheid worden opgetrokken tot 60 of 120 fps. Mogelijk worden ook de games van de Xbox en Xbox 360 verbeterd.

Uitgebreide gamebibliotheek

“Nu meer dan 100.000 testuren, zijn er vandaag al duizenden games speelbaar op Xbox Series X. Het aanbood varieert van kaskrakers tot klassiekers en favorieten van fans”, laat programmadirecteur Jason Ronald weten op Xbox Wire. “Ons team speelt dagelijks op de Xbox Series X. Uit mijn eigen ervaring kan ik dus bevestigen dat de console perfect wisselt tussen de verschillende gamegeneraties”, verzekert hij. “Tegen de lancering van de Xbox Series X zal er een uitgebreide gamebibliotheek klaarstaan voor onze gebruikers.”

Eerder deze maand sprak Microsoft zich al eens uit over het spelaanbod van de Xbox Series X. Daarbij ging het vooral over reeds aangekondigde videogames zoals Assassin’s Creed Valhalla en Madden NFL 21. De Xbox Series X zou in het najaar van 2020 op de markt komen. Ook de lancering van zijn tegenhanger, de Playstation 5 staat gepland voor die periode.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810