Xbox werkt aan controller voor je smartphone en tablet

Xbox werkt aan controller voor je smartphone en tablet

Microsoft heeft prototypes laten zien van speciale Xbox-controllers voor smartphones. Die zijn ontworpen om beter games te kunnen spelen op mobiele apparaten.

We kunnen uit dit prototype afleiden dat Microsoft van plan is om verbeteringen aan te brengen op het vlak van controls voor mobiele games. Mobiele games worden meestal met behulp van je touchscreen gespeeld. Maar dat is volgens Microsoft een slechte manier om games te spelen op smartphone en tablet.

(Dit zijn de 10 beste games die je alleen op Xbox One kan spelen.)

Twee helften

De ontworpen prototypen lijken van schuim gemaakt te zijn en werden met een 3D-printer geproduceerd. De mobiele Xbox-controller bestaat uit twee helften. Die kan je bevestigen aan elke kant van je smartphone of tablet.

Daardoor wordt een handheld-systeem gecreƫerd waarmee het gemakkelijker wordt om mobiele games te spelen. De lay-out van de controller lijkt erg op die van de traditionele controller. Iedere helft van de controller bevat drie verschillende grips om naar comfort te kunnen spelen. De twee helften kunnen zonder grip in een apart oplaadstation worden geplaatst dat is verbonden met een USB-kabel.

(Welke Call of Duty de beste is, lees je hier.)

Vergelijking met Nintendo Switch

Microsoft haalde ook het succes van de Nintendo Switch aan. Vooral het concept van fysieke controls voor mobiele games werd uit de doeken gedaan.

“Het succes van de Nintendo Switch getuigt van de waarde van mobiele gaming met fysieke controllers”, klinkt het bij Microsoft. “Een aantal goedkopere producten bieden de mogelijkheid om een smartphone te koppelen met een handheld game-controller. Echter zijn deze vormen van de accessoires te groot en stug.”

(De topgames die uitkomen in november en oktober raadpleeg je hier.)

Releasedatum onbekend

Wanneer deze controllers op de markt komen, is nog niet bekend. Pas werd er nog bekendgemaakt dat Microsoft een gamestreamingdienst gaat lanceren onder de naam Project xCloud. Met deze dienst kunnen spelers hoogwaardige games op mobiele apparaten spelen.

Gesponsorde artikelen