Yeah, right: Suárez ontkent gebijt, hij viel ‘gewoon’ op Chiellini’s schouder

Yeah, right: Suárez ontkent gebijt, hij viel ‘gewoon’ op Chiellini’s schouder

Luis ‘Bijterke’ Suárez ontkent formeel dat hij gebeten heeft in de schouder van zijn Italiaanse tegenstander Chiellini. Dat blijkt uit het officiële rapport van de Fifa, dat persagentschap AP in handen kreeg. 

“Door de botsing verloor ik mijn evenwicht, waardoor mijn lichaam begon te wankelen en ik bovenop mijn tegenstander viel”, zo luidde de verklaring van Suárez aan de Fifa. “Op dat moment stootte ik mijn gezicht tegen de speler, met een blauwe plek op mijn kaak en veel pijn in mijn tanden als gevolg.”

“Het gebeurde in geen geval zoals jullie het beschrijven, als een beet of als een intentie om te bijten”, voegde de Uruguayaanse spits daar nog aan toe. 

Hulp zoeken

Maar zoals geweten oordeelde de Fifa daar anders over. Zij besloot dat de beet “bewust, bedoeld en zonder provocatie” gebeurde, wat Suárez een schorsing van vier maanden én negen internationale matchen opleverde. De Fifa moedigt hem ook aan om professionele hulp te zoeken. Uruguay gaat echter in beroep, omdat ze de schorsing overdreven vinden.

Ondertussen is Suárez al terug in zijn thuisland aangekomen, waar hij – raar maar waar – als een held werd onthaald en ongelofelijk veel steun kreeg. Uruguay speelt vanavond om 22 uur Belgische tijd tegen Colombia voor een plek in de kwartfinales.

Btw: mocht je er nog aan twijfelen, er is quasi niemand die Suárez gelooft…

(Bronnen: BBC Sport, BloombergBusinessweekMirror)

Gesponsorde artikelen