Yes! Downton Abbey gaat officieel verder in een film

Yes! Downton Abbey gaat officieel verder in een film

Schitterend nieuws voor de fans van ‘Downton Abbey’, want er komt een film van de populaire serie. De belangrijkste acteurs zouden ook toegezegd hebben om hun rol te hernemen. De film was lange tijd onzeker, maar is nu officieel bevestigd.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Downton Abbey eindigde. De serie kende zes seizoenen en de grote finale werd op Kerstmis 2015 uitgezonden. Nu komt er een film en het scenario is geschreven door de bedenker van de reeks, Julian Fellowes. De opnames moeten nog deze zomer van start gaan.

Bekroonde serie

De serie gaat over een Brits adellijk gezin in het begin van de twintigste eeuw. We zien niet alleen het leven van de familie, maar ook dat van het huispersoneel dat op het landgoed woont. En vaak ligt ook de nadruk op de interactie tussen beide, want sommige mensen werken er al zo lang dat ze zelf een deel van de familie zijn geworden. Uiteindelijk wordt het steeds moeilijker voor adellijke families om volgens de principes van de vorige eeuwen te leven. En zo’n enorm landgoed kost ook veel geld. Stilaan zien we een levensstijl uit elkaar vallen.

Downton Abbey won in totaal 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en nog eens 69 nominaties voor een Emmy. De belangrijkste voorwaarde voor de film was de cast terug bij elkaar krijgen. Vooral Hugh Bonneville en Maggie Smith zijn grote namen in de Britse televisiewereld. En Michelle Dockery was onlangs op Netflix te zien in de miniserie Godless.

Waarover de film precies zal gaan, weten we nog niet. Fellowes was wel al twee jaar geleden bezig met het uitwerken van een verhaal, dus we vermoeden dat het zeker goed zal komen.

Gesponsorde artikelen