Yes! Tarantino’s nieuwe spaghettiwestern dan toch in de maak

Yes! Tarantino’s nieuwe spaghettiwestern dan toch in de maak

Quentin Tarantino hervat dan toch de verfilming van zijn nieuwste project The Hateful Eight. Begin dit jaar werden delen van het originele script gelekt op een Amerikaanse website. Door de vertrouwensbreuk weigerde de regisseur de film verder te zetten. Op de Comic-Con-beurs in San Diego liet hij echter weten aan het grote publiek dat de opnames van start zullen gaan in november.

In januari weigerde Quentin Tarantino zijn project The Hateful Eight verder te zetten nadat delen van het script gelekt waren. Het 146-paginalange document werd gepubliceerd op verschillende Amerikaanse websites. De regisseur liet al snel weten dat hij de film achterwege liet voor andere ideeën en dat het script enkel ging verschijnen in boekvorm. Dit kwam aan als een zware klap voor vele fans die uitkeken naar Tarantino zijn nieuwste creatie.

De regisseur kon uiteindelijk het project niet laten liggen. In april schreef hij een tweede en derde versie met elementen van het originele script en organiseerde een lezing. Verschillende collega’s van Tarantino waren aanwezig, bijvoorbeeld Samuel L. Jackson, Tim Roth en Kurt Russell. Allemaal acteurs die al eerder hebben meegespeeld in een van zijn films. De setting van The Hateful Eight is nog altijd hetzelfde gebleven. 

Terugkeer naar Django

Voor The Hateful Eight keert Tarantino terug naar een eerder concept. Net als ‘Django Unchained’ is zijn nieuwe project een moderne spaghettiwestern. Het verhaal zou zich afspelen in de staat Wyoming na de Amerikaanse burgeroorlog. De hoofdrol is dit keer waarschijnlijk weggelegd voor Kurt Russell, die eerder al acteerde in Tarantino’s Death Proof. Volgens de planning gaan de opnames van start in november.

Tarantino was aanwezig op de Comic-Con-beurs om een comicversie van zijn film Django Unchained te bespreken. Uiteindelijk werd een deel van de voorstelling gespendeerd aan The Hateful Eight  doordat een fan uit het publiek ernaar vroeg.

Zijn fans zijn alleszins zeer tevreden

Gesponsorde artikelen