Yes! The Walking Dead krijgt dit jaar zeker een negende seizoen

Yes! The Walking Dead krijgt dit jaar zeker een negende seizoen

Schitterend nieuws voor de fans van The Walking Dead, want de serie zal zeker een negende seizoen krijgen. Dat zal normaal dit najaar op televisie te zien zijn. Na vijf seizoenen krijgt de reeks ook een nieuwe producer aan het roer. Met Angela Kang heeft voor het eerst een vrouw de leiding over The Walking Dead.

Dit voorjaar zal het achtste seizoen eerst nog hervatten voor het tweede deel, en er staat nog heel wat te gebeuren. Scott Gimple zal mogelijk nog wel iets in petto hebben voor hij afscheid neemt als leidende producer van de serie. Meteen het einde van een tijdperk, want Gimple bracht vanaf het vierde seizoen rust voor de reeks die voordien met rechtszaken en ruzies over het verhaal te maken kreeg. Hij verdwijnt echter niet van het toneel, want hij krijgt de leiding over hele merk rond The Walking Dead, waar ook de zusterreeks Fear the Walking Dead bij hoort.

Negende seizoen

Dat doet vermoeden dat de zombies nog wel een tijdje zullen blijven rondlopen, alvast zeker voor een negende seizoen dat in het najaar verwacht wordt. Kang heeft in elk geval ervaring genoeg met de serie, want ze is al sinds het tweede seizoen één van de schrijvers van het team van AMC. En ze heeft ook al tal van afleveringen achter haar naam staan.

Het achtste seizoen zal op 25 februari na een winterstop hernemen. Het zit er dik in dat er de komende afleveringen nog een hoofdpersonage zal sterven. En nog dit jaar zal één van de belangrijkste spelers uit de reeks de overstap naar Fear the Walking Dead maken. Op 15 april zal het vierde seizoen van die serie beginnen.

Gesponsorde artikelen