Yes, yes, yes! Downton Abbey wordt een film en het script is al onderweg

Yes, yes, yes! Downton Abbey wordt een film en het script is al onderweg

Missen jullie Lady Mary en Maggie Smith als dowager countess ook zo hard? Dan hebben we fantastisch nieuws want Downton Abbey komt terug. Geen nieuwe serie, maar als die film waar al zo lang over gepraat wordt. ’t Zou eindelijk zover zijn, het script zou zelfs al gedeeltelijk geschreven zijn, alleen een finale ‘yes’ en een schema voor de acteurs ontbreekt nog. Kan niet verkeerd gaan. Waar zijn die cucumber sandwiches?

We keren terug naar Downton Abbey, dat heeft maker en scriptschrijver Julian Fellowes zo goed als bevestigd aan de Britse krant The Evening Standard. Fellowes doet op dit moment promotie voor The Wind in The Willows, een West End-musical. Er gaan al enkele jaren, van nog voor het eind van de serie, geruchten rond over een film en nu is het dus zover.

’t Is te zeggen: Fellowes is aan het script van de film begonnen, en bronnen bevestigen ook aan de Standard dat er aan de acteurs gevraagd is om hun agenda vrij te maken. Wanneer die agenda dan juist vrij moet zijn, is niet helemaal duidelijk, maar dat klinkt wel alsof de plannen in een verder gevorderd stadium staan dan we durfden hopen.

“Ik wil sowieso al wat voorsprong hebben als de producers plots ‘ja’ zeggen en we dan plots alle hens aan dek moeten roepen,” zegt Fellowes aan de Standard. “Er liggen ook nog heel wat vragen open. Krijgen we de cast nog samen? Krijgen we ze allemaal nog te pakken. En we moeten ook nog officeel een groen licht krijgen. Maar meer dan dat weet ik zelf niet, om eerlijk te zijn.” ’t Is dus nog niet voor eind dit jaar, als we het zo horen. Maar op de acteerprestaties van Maggie Smith willen wij láng wachten. Maar ook niet te lang hé, jongens.

En dan nu terug naar het weekend.

giphy

Gesponsorde artikelen