Yes zomer, maar aah wespen! 9 tips om de beesten weg te houden

Yes zomer, maar aah wespen! 9 tips om de beesten weg te houden

Het is al even bekend dat we een zomer gaan meemaken met veel wespen. En ja hoor, we merken het al … Maar kijk, we laten ons niet terroriseren door de beestjes. We gaan genieten van het mooie weer, lekkere picknicks en terrasjes. Met deze tips blijven ze toch ver weg van ons. 

1. Zonnecrème

Er bestaan verschillende crèmes die ons een dubbele bescherming geven: tegen zonnestralen en tegen insecten. De 2-in-1 bescherming die in bepaalde lotions en sprays (zoals Picasol 2-in-1) zit, geeft je de nodige bescherming en houdt wespen op afstand. Zorgeloos genieten, noemen we dat.

2. Geurtjes

Er bestaan heel wat geuren waar wespen niet tegen kunnen. Deze geurtjes zijn voor ons totaal niet schadelijk en staan waarschijnlijk gewoon in je (koel)kast. Je kan een schaaltje op tafel zetten met:

  • kruidnagel
  • azijn.
  • opengesneden sinaasappel of citroen
  • gesnipperde ui
  • verbrande koffie.
  • wierook

Een combinatie van bepaalde geuren kan de beesten zeker wegjagen zoals een bakje azijn met kruidnagels.

3. Lotions

Wat ook kan helpen is een lotion opsmeren met bepaalde geuren waar ze niet tegen kunnen. Niet alle geurtjes die hierboven zijn ideaal maar een lotion met citroengeur is zeker goed.

4. Plastic fles

Maak je eigen wespenval met een plastic fles. Knip de fles door en steek de bovenkant in de onderkant. In de fles doe je zoete vloeistof (frisdrank, water met siroop, … ). Wespen vliegen in de fles en geraken er niet meer uit.

5. Haarlak

Het klinkt misschien een beetje gruwelijk, maar je kan wat haarlak spuiten op de beestjes. Hierdoor gaan de vleugels plakken en kunnen ze niet meer vliegen. Als ze niet meer kunnen vliegen, kunnen ze ook niet op je afkomen. Erg hé … Maar kijk, het is niet dat ze ons goed behandelen, toch?

6. Weglokken

Wil je ervoor zorgen dat ze jou met rust laten en ergens anders heen gaan? Zet dan een schaaltje met zoetigheden (zoals limonade, siroop, … ) in een andere hoek van je tuin. De wespen zullen daarop afgaan en komen minder snel op jou en je eten af.

iStock

7. Geluid

De stekende beesten kunnen ook niet tegen bepaalde geluiden. Ga nu niet krijsen als je er eentje ziet want dat zal niet veel helpen.

Er bestaan geluidsapparaten die speciaal zijn ontwikkeld voor het verjagen van wespen. Deze apparaten maken een ultrasoon geluid dat 40 meter bereikt. De wespen zullen wegvluchten en jij zal geen last hebben van zowel de wespen als het geluid. Leuk extraatje: zo’n apparaat verjaagt ook andere beesten zoals kakkerlakken, spinnen, vliegen en zelf muggen.

8. Vermijd parfum

Wil je wat genieten in de tuin? Dan is het niet per se nodig om parfum of een deodorants op te doen met een zoete geur. Deodorants of zonnecrèmes zonder een zoete geur zijn geen probleem.

9. Ongediertebestrijding

Heb je echt heel veel last van wespen en misschien zelfs een nest in de buurt? Dan is het aangeraden om specialisten in te schakelen om de wespen weg te krijgen. Ongediertebestrijding zijn hierin gespecialiseerd en zullen ook de oorzaak aanpakken.

iStock

Gesponsorde artikelen