Yiehaa! 11 prachtige roadtrips die je ZEKER moet maken met je vrienden

Yiehaa! 11 prachtige roadtrips die je ZEKER moet maken met je vrienden

Nog geen plannen voor de zomer en zin in avontuur? Ga dan samen met je vrienden op een geweldig zalige roadtrip! Zo kan je bijvoorbeeld met Route du Soleil op roadsurfingtrip naar Lacanau gaan. Als je dan member bent of wordt van Hello bank!, krijg je extra voordelen en kan je dubbel zo hard genieten van je reis. Zin gekregen in meer awesome roadtrips? Dan zijn er hier 11 die zeker en vast de moeite waard zijn:

1. Antrim Coast Road – Noord-Ierland

Losapos
Dit is één van de bekendste roadtrips ter wereld, en de reden waarom spreekt voor zichzelf! De Antrim Coast Road staat immers bekend om zijn ongelooflijk mooie landschappen en panorama’s. Jullie rijden door de romantische Ierse valleien en volgen de kustlijn. In één woord: F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H.

2. Noorse fjorden – Noorwegen

U.Walli
Als jullie een beperkt budget hebben, is Noorwegen the place to be. Je mag er namelijk wildkamperen! ’s Ochtends wakker worden met een geweldig zicht op berglandschappen en watervallen, zaaaalig. Kleine tip: doe deze roadtrip in de zomer, want in de winter is het in Noorwegen héél koud ;-).

3. Atlantic Ocean Road — Averøy, Noorwegen

Losapos
Eventjes tot rust komen? Deze route is er P-E-R-F-E-C-T voor! Jullie kunnen genieten van de prachtige berglandschappen en de adembenemende eilandjes die jullie passeren.

4. De alpenroute – Duitsland

Losapos
Zin in avontuur? Dan is de Alpenstrasse iets voor jullie! De reis van 450 kilometer voert je langs bergmeren, alpenweiden, prachtige kastelen en een ongelooflijk panorama. Waar wacht je nog op?

5. Schotland!

Leaderfoot Viaduct
Haal jullie kilt maar uit de kast, want Schotland wacht! Met zijn groene en adembenemende landschappen is Schotland gemaakt voor roadtrips. Als jullie geluk hebben met het weer natuurlijk ;-). Maar zelfs als de regen roet in het eten gooit, blijft Schotland de place to be!

6. De Amalfikust – Italië

Losapos

De Amalfi kustweg is een smalle weg die over de hoge klippen langs de Tyrreense Zee loopt. Deze streek is één van de mooiste kustgebieden in Italië. Zon, zee en knappe Italianen (én Italiaanse meisjes natuurlijk) verzekerd!

7. Roadsurfingtrip naar Le Village du Soleil – Frankrijk

Route du Soleil
Zin in roadtrippen, surfen, beach parties én summer games? Dan is de roadsurfingtrip van Route du Soleil iets voor jullie! Langs de Frans-Atlantische kust komen jullie uiteindelijk aan in ‘Le Village du Soleil’ in Lacanau, hét surfers paradise van Frankrijk. Oh ja, en hadden we jullie al gezegd dat Hello-members extra voordelen krijgen, zoals een gratis BBQ-festijn én een happy hour in de beach bar? Jullie weten wat jullie te doen staat ;-).

8. Transfagarasan – Roemenië

autoblog.nl
De Transfagarasan is één van de meest spectaculaire wegen ter wereld. Negentig kilometer lang rij je door het fantastische Făgărașgebergte. Zeker de moeite, alleen oppassen geblazen in de superscherpe bochten. Kleine tip: ga niet tussen oktober en juni want dan is er een grote kans op hevige sneeuwval.

9. Roadtrip langs de IJslandse ringweg – IJsland

Losapos
Zijn jullie supergrote fans van Lord of the Rings? En hebben jullie altijd al eens IJsland willen ontdekken? Dan is een roadtrip op de IJslandse ringweg dé geschikte trip voor jullie. 1.300 km vol avontuur, geisers en diepe vulkaankraters. En wie weet komen jullie onderweg wel een hobbit tegen …

10. Top of the Rockies Scenic Byway – Colorado, Verenigde Staten

Shutterstock
Deze weg is één van de hoogste in de Verenigde staten, hij duikt zelden onder de grens van 3.000 meter. Jullie rijden langs de prachtige bergtoppen van de Rocky Mountains én je kan het hoogst gelegen Amerikaanse stadje bezoeken: Leadville. Zeker een omwegje waard!

11. Blue Ridge Parkway – Virginia, Verenigde Staten

Shutterstock
Last but not least is de Blue Ridge Parkway in de Verenigde Staten. Jullie kronkelen met de auto langs de Blue Ridge mountains en vinden na elke bocht weer een nieuwe verrassing. Of het nu een schitterend uitzicht, een mooie vallei of prachtige groene weide is, het is hier puur genieten! Zet deze roadtrip maar vlug bovenaan op jullie to-dolijstje, want de natuur is hier top!

Waar wacht je nog op? Spring snel in de auto en ga op avontuur! Als je houdt van cruisen met je wagen langs de Frans-Atlantische kust én van surfen, dan is de roadsurfing van Route du Soleil voor jou dé ultieme roadtripervaring. Ahja, en vergeet dan ook zeker niet member te worden van Hello bank!, zodat je van heel wat extra voordelen kan genieten. Enjoy!

Giphy
Bron: Buzzfeed, Losapos

Gesponsorde artikelen