Yo: de app waar je al heel je leven op wacht 

Yo: de app waar je al heel je leven op wacht 

Hoe cool zou het zijn mocht er een app bestaan waarmee je niks, maar echt NIKS kan doen buiten een YO’tje sturen naar je contacten? Wel, het is jouw lucky day, want ongelofelijk maar waar… ze bestaat. Echt. Serieus. Waar. 

Op een dag had Moshe Hogeg, CEO van foto- en videowebsite Mobli, een gigantisch probleem: hij was het kotsbeu om zijn assistente te overladen met eindeloze tekstberichten. Dus vroeg hij aan Arbel, een voormalige iOS-designer van zijn bedrijf, om met een oplossing te komen. De instructies waren klaar en duidelijk: het enige wat de app moest hebben, was een grote knop waarmee hij een melding kon sturen naar zijn assistente zodra hij haar nodig had. 

Onnozelste idee ooit

“Ik zei hem dat ik hooguit twee uurtjes zou nodig hebben om het te ontwikkelen, maar dat ik het niet zou doen omdat het zo’n onnozel idee is”, aldus de aanvankelijk niet zo enthousiaste Arbel. Verkeerd gedacht, want uiteindelijk heeft hij de app tóch gemaakt en had hij er niet twee maar acht uur (!) voor nodig. 

Het resultaat is YO: een super, mega, ultra gesofisticeerde app waarmee je een YO kan sturen naar je contacten. Daarnaast kan je met de app ook YO sturen naar je contacten én… YO sturen naar – je raadt het al – … je contacten! Hoe eenvoudig kan het leven zijn?

Onverwacht cool én grappig

Maar hoe debiel de app op het eerste gezicht lijkt, des te cooler wordt het zodra je ermee begint te prutsen (zo bleek al gauw op onze redactie). Volgens Arbel begrijpen de vele critici de mogelijkheden van zijn app gewoon niet: “Ze denken dat je met de app alleen ‘YO’ kan sturen naar je vrienden”, vertelt hij aan Mashable. “Maar wij zien het als een compleet nieuwe manier om meldingen te krijgen van vrienden, familie,…” 

Je kan bijvoorbeeld WorldCup toevoegen aan je contacten en een ‘YO’ ontvangen elke keer er een goal wordt gemaakt. Pretty awesome, right? Daarnaast werkt zijn team aan een manier om een YO te sturen telkens er een nieuw bericht verschijnt op bijvoorbeeld blogs. 

YO als relatieredder

Maar de meest geniale toepassing is toch de YO als middel om je relatie te redden. Zo gebruikt een kerel de app om zijn lief te laten weten dat hij aan haar denkt. “Zijn vriendin klaagt altijd dat hij haar nooit sms’jes stuurt overdag”, legt Arbel uit. Dus stuurt hij haar nu een YO’tje om haar te laten weten dat ze in zijn gedachten is. Inderdaad, een ultieme uiting van liefde waar élke vrouw op wacht…

Investeerders zien alvast potentieel in de app. Volgens de Financial Times staken ze er al 1 miljoen dollar in om de mogelijkheden uit te breiden.

Bronnen: Mashable, Financial Times, Huffington Post

Overtuigd? Dan kan je de app gratis downloaden voor iOS en Android. 

HAVE FUUUUUUN!

Gesponsorde artikelen