‘You’: alles dat je moet weten over het tweede seizoen van de Netflix-hit

You Netflix
Netflix

You was een onverwacht succes voor Netflix. De reeks maakte dan ook al snel bekend dat er een tweede seizoen zou komen, en dat komt nu steeds dichterbij. Op 26 december verschijnt het tweede seizoen van You op Netflix en dit is wat we er al over weten. Opgelet, SPOILERS!

You kreeg al zeker een tweede seizoen nog voor het echte grote publiek kennis kon maken met Joe en Beck. You is dan wel een Netflix Original, het is geen Netflix exclusive (lees hier wat de titel Netflix Original dan wel betekent). De serie had er voor z’n debuut op Netflix al een volledig seizoen op zitten op de Amerikaanse zender Lifetime. En dat seizoen kreeg zo’n goede reacties dat er werd besloten de reeks te verlengen nog voor wij aan onze bingesessie konden beginnen op Netflix. Dat de serie ook op de streamingdienst records zou breken, wisten ze toen dus zelfs nog niet (al maakte de baas van zender FX ondertussen wel al brandhout van die cijfers).

Lees hier onze uitgebreide review van dat eerste seizoen: ‘You, het nieuwste Netflix-snoepje voor en over de jeugd van vandaag’.

Dat nieuwe seizoen komt nu wel heel dichtbij, dus is er ook al het een en ander geweten over dat seizoen. Wij hebben dat allemaal samengebracht in één overzicht. Dit is alles dat je moet weten over het tweede seizoen van You:

Het verhaal

View this post on Instagram

Love is complicated.

A post shared by YOU (@younetflix) on

Het eerste seizoen van You was gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes. Het tweede seizoen zal, logischerwijze, gebaseerd zijn op het tweede boek in de reeks: Hidden Bodies. Daardoor weten we natuurlijk ook meteen al een beetje aan wat we ons kunnen verwachten. Joe zal richting Hollywood trekken (“waar dromen kunnen uitkomen maar ook uiteen kunnen spatten”) in de hoop daar een nieuwe liefde te kunnen vinden. En dat lukt ook, in de vorm van Love Quinn, een beginnende kok die “helemaal niet zo veel bezig is met social media”.

Maar Joe trekt niet alleen naar Los Angeles om er een nieuw lief te zoeken, “er is ook een bepaald aspect waarbij hij probeert weg te lopen van zijn verleden en ook om een aantal zaken op te lossen”, lichtte showrunner Sera Gamble al een tipje van de sluier in een interview met NME. “Zonder al te veel weg te geven: Joe denkt dat hij daar helemaal alleen is. […] Hij probeert zeker een andere weg in te slaan in z’n leven. Maar het is net heel leuk als een personage plannen maakt, want dan kan je ze net allemaal laten mislopen.”

Het lijkt erop dat z’n ‘misstappen’ uit het eerste seizoen hem in het nieuwe seizoen zouden kunnen komen achtervolgen. “Een deel van de fun van verder te gaan met het verhaal is dat alle losse eindjes van Joe z’n verleden nog altijd in het spel zijn en hem wel eens zuur zouden kunnen opbreken”, legde Gamble al uit in gesprek met The Hollywood Reporter. “Hij is erg bezorgd over het feit dat de familie van Peach Salinger mensen heeft ingehuurd om haar zogenaamde zelfmoord te onderzoeken, en er is natuurlijk ook nog bewijsmateriaal in haar huis van in seizoen één.”

In de officiële teaser van het tweede seizoen leren we al dat Joe ondertussen ook een nieuwe identiteit heeft aangemeten. In een poging om zijn verleden te ontlopen, luistert hij nu naar de naam Will. Maar of dat ook genoeg zal zijn om te kunnen ontsnappen aan zijn straf, valt dus nog af te wachten.

Is Candace nu dood of niet?

View this post on Instagram

Hey bunnies. Here is your first look at YOU S2.

A post shared by YOU (@younetflix) on

Dat eerste seizoen eindigde met een ongelofelijke cliffhanger: de terugkeer van Joe z’n ex, Candace (gespeeld door Ambyr Childers). “Ik denk dat we nog wat unfinished business hebben waar we over moeten praten”, zei Candace als absoluut slot van het seizoen. Dat was een gigantische schok, want zowat het hele seizoen werd geïmpliceerd dat Joe Candace vermoord had, wat trouwens in het boek ook zo is.

Het kan natuurlijk dat ze enkel een hallucinatie is van Joe, zoals wel vaker gebeurde in dat eerste seizoen, al voelde het deze keer wel heel anders aan. En, zoals we van andere series geleerd hebben, durven reeksen wel al eens afwijken van hun bronmateriaal. Ook Gamble lijkt er in een interview met Vanity Fair op te hinten dat Candace nog leeft: “Ze is helemaal niet zo dood als Joe dacht.” Op het Instagramprofiel van You werd ook al een foto gedeeld waarop Candace en Joe (of ja, Will) aan tafel zitten.

Haar terugkeer roept meteen een pak vragen op. Had ze ook echt dood moeten zijn? Is ze wel naar Italië geweest, zoals Joe altijd zei? Weet ze wat Joe allemaal heeft gedaan? De comeback van Candace zorgt er zo niet alleen voor dat we met z’n allen uitkijken naar het nieuwe seizoen, en het antwoord op deze vragen, maar de grote wijziging in vergelijking met het boek maakt meteen ook dat we van niets meer zeker kunnen zijn.

Bekijk hier nog eens de laatste scène van het eerste seizoen van You:

Cast

Als we wel van één ding kunnen uitgaan, is het dat we sowieso meer van Candace zullen zien, of het nu in een hallucinatie van Joe is of niet. Want op foto’s van de eerste table read (de eerste keer dat de cast het script samen doorleest) zien we naast Penn Badgley (Joe Goldberg) ook Ambyr Childers, die gestalte gaf aan Candace in het eerste seizoen.

Ook de actrice die Love Quinn zal spelen, de vrouw die Joe zal ontmoeten in Los Angeles, kregen we al te zien. Dat is de The Haunting of Hill House-ster Victoria Pedretti. Met James Scully, Jenna Ortega, Robin Lord Taylor en Marielle Scott werden nog een hoop nieuwe namen aan de cast toegevoegd. Scully zal de broer van Love Quinn, Forty, gaan vertolken. Forty is “zelfzeker en heeft z’n eigen ideeën”, maar valt heel sterk terug op z’n zus, die hem bijstaat in z’n twaalfstappenprogramma om te stoppen met drinken.

Een nieuwe Paco en een eerste slachtoffer?

View this post on Instagram

Ellie, what’s your @?

A post shared by YOU (@younetflix) on

In het personage van Ortega zien velen dan weer de nieuwe Paco. Haar personage, Ellie, is een tiener die heel volwassen is voor haar leeftijd. Net zoals Paco durft ze ook haar eigen lot in handen nemen, want “ze is niet te bedeesd om zich in moeilijker vaarwater te wagen om wat extra geld te verdienen. Daarbij licht ze behoorlijk wat volwassenen rondom haar op, waaronder ook Joe”.

Robin Lord Taylor, die vooral bekend is voor z’n rol in Gotham, zal gestalte geven aan Will (wiens naam dus écht Will is), “een attente, knappe en heel intelligente man” die voor z’n job vaak in contact komt met ongure types. Will zal zich in het tweede seizoen van You echter in een nare situatie bevinden. Wordt hij het nieuwste slachtoffer van Joe?

Recent werd ook Russian Doll-acteur Charlie Barnett aan de cast toegevoegd. Hij zal Gabe spelen, de beste vriend van Love Quinn. Gabe is een typische Californiër met een passie voor acupunctuur en psychedelische drugs. De vraag is natuurlijk of Gabe de liefde van Joe en Love in de weg zal staan, en Joe dus een manier zal moeten vinden om hem uit de weg te krijgen.

View this post on Instagram

We know all about secrets, Henderson.

A post shared by YOU (@younetflix) on

Wat met dr. Nicky?

Marielle Scott zal dan weer Lucy spelen, een edgy manager voor schrijvers met een goed gevoel voor humor. En You breidde recent de cast nog eens uit: ook komiek en acteur Chris D’Elia zal in het tweede seizoen te zien zijn. Die krijgt met Henderson een terugkerende rol. Henderson is, net zoals D’Elia in het echte leven, een bekende komiek.

Of John Stamos zal terugkeren als dr. Nicky is momenteel nog een vraagteken. Nicky zit in de serie een gevangenisstraf uit nadat Joe ‘m heeft geframed voor een aantal van de moorden die hij heeft gepleegd. Het lijkt dus niet meteen logisch dat we de therapeut ook in het nieuwe seizoen zullen zien, al lijkt showrunner Sera Gamble dan weer wel op z’n terugkeer te hinten: “Het is nog te vroeg om te zeggen of John Stamos opnieuw te zien zal zijn in seizoen twee, maar we hebben veel over zijn personage gepraat en we zijn enthousiast om dat verhaal verder te vertellen.”

View this post on Instagram

Joe’s back, but where? YOU S2 December 26.

A post shared by YOU (@younetflix) on

All I Want For Christmas Is You

We betwijfelen of Mariah Carey het dan over de Netflixreeks had, maar het tweede seizoen van You wordt wel degelijk het kerstcadeautje van Netflix aan haar gebruikers.

Het tweede seizoen van de populaire reeks verschijnt op tweede kerstdag, 26 december 2019, op Netflix. Perfect dus om na de kerstdrukte even rustig onder een dekentje te kruipen en te genieten van een grondige bingesessie.

Huiveringwekkende trailer

Die 26ste december is helemaal niet meer veraf. Het is dan ook logisch dat Netflix binnen de kortste keren een échte trailer voor het tweede seizoen van You zou delen. Die is er ondertussen ook gekomen en de korte video voldoet volledig aan onze verwachtingen!

In tussentijd op zoek naar een nieuwe serie? Kijk dan zeker eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen