‘You Don’t Know Me’: Britse misdaadserie vanaf juni op Netflix

Netflix heeft de nieuwe trailer gedropt van de bloedstollende misdaadserie You Don’t Know Me. De vierdelige BBC-serie gaat over een jongeman die terechtstaat voor moord. Hij lijkt al het bewijs tegen zich te hebben, tot het verhaal een verrassende wending neemt. Misdaadliefhebbers save the date: vanaf vrijdag 17 juni op Netflix.

Het verhaal van You Don’t Know Me volgt de Britse jongeman Hero (Samuel Adewunmi) die verdacht wordt van moord. Het bewijs is overweldigend, maar toch ontslaat Hero zijn advocaat en besluit hij zichzelf te verdedigen in de rechtbank. Tijdens het proces onthult de Britse jongeman echter een buitengewoon verhaal over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw. Hiermee bewijst hij dat niet alles is wat het lijkt.

Gebaseerd op boek

De vierdelige misdaadserie You Don’t Know Me is gebaseerd op het gelijknamige boek van Imran Mahmood uit 2017. In 2021 werd de BBC-reeks uitgezonden in de UK en vanaf 17 juni is de Britse serie ook beschikbaar voor Netflix-abonnees.

Het script is geschreven door Tom Edge (bekend van zijn werk aan The Crown) en geregisseerd door Sarmad Masud (My Pure Land, Bulletproof). Onlangs schreef Tom Edge ook mee aan het script van de duikbootthriller Vigil voor BBC. Met deze namen klinkt de vierdelige serie dus alvast veelbelovend.

Cast

In You Don’t Know Me wordt de hoofdrol vertolkt door Samuel Adewunmi. Samuel werd eerder voor zijn acteerwerk in de thrillerserie Angela Black beloond met een BAFTA-nominatie. Samuel speelt naast nieuwkomer Sophie Wilde als Kyra, de mysterieuze vrouw voor wie Hero alles riskeert.

Een tweede seizoen van You Don’t Know Me is echter nog niet bevestigd. Maar aan de positieve reviews vanuit de UK te zien, kunnen we verwachten dat de serie binnenkort zal vernieuwd worden voor een tweede seizoen. Hiervoor is het nog afwachten op een statement van BBC.

Lees ook onze top 50 met de beste series op Netflix

Bekijk hier de trailer van You Don’t Know Me:

Meer
Lees meer...