‘You’ en ‘Sex Education’ gaan records breken voor Netflix

‘You’ en ‘Sex Education’ gaan records breken voor Netflix

Netflix lost niet vaak cijfers, maar wanneer ze het wel doen, is het omdat ze opvallend nieuws hebben. Dat is ook nu het geval. Want ‘You’ en ‘Sex Education’, twee gloednieuwe reeksen van de streamingdienst, zijn goed op weg om records te breken.

You en Sex Education, de twee nieuwste Netflix Original-reeksen zijn razend populair en worden wereldwijd massaal bekeken. Zo veel zelfs dat ze records kunnen breken voor de streamingdienst. Nadat de film Bird Box al 45 miljoen keer bekeken werd in de eerste week, zijn de twee reeksen op weg naar datzelfde cijfer.

You

Er is de laatste weken al heel wat geschreven over You, de nieuwe Netflixreeks met Penn Badgley, Dan Humphrey uit Gossip Girl, in de hoofdrol. In You speelt hij Joe Goldberg, een jongeman die een obsessie krijgt voor de knappe Guinevere Beck. Die obsessie drijft hem volledig tot het uiterste en eigenlijk zelfs nog een stapje verder.

Er is veel te doen rond de reeks omdat sommige mensen van mening zijn dat de reeks stalking romantiseert. Penn Badgley zelf heeft daarover al duidelijk laten weten dat hij niet wil dat mensen sympathie hebben voor zijn personage. En dat hij het zelfs eng en gevaarlijk vindt dat fans dat wel doen. Maar door die commotie blijft de reeks natuurlijk wel actueel en blijven er nieuwe mensen You ontdekken. Zoveel zelfs dat Netflix vermoedt dat de reeks tegen het einde van januari, wanneer het vier weken online staat, de kaap van de 40 miljoen kijkers haalt.

Sex Education

Een andere succesreeks is Sex Education, deze reeks staat nog maar een week op Netflix, maar werd nu al massaal bekeken. Waardoor Netflix vermoedt dat ook deze reeks binnen de vier weken 40 miljoen keer gezien zal zijn. Sex Education gaat over Otis (Asa Butterfield), de zoon van een seksuologe (gespeeld door Gillian Anderson, die je kan kennen van The X Files, The Fall, Hannibal en American Gods).

Hoewel zijn moeder geen blad voor de mond neemt als het over seks gaat, ligt dat bij Otis toch wat anders. Tot hij op een dag gebombardeerd wordt tot ‘sexpert’ van zijn school.

Andere topreeksen

Maar het zijn niet enkel deze twee reeksen die het goed doen op Netflix. Ook de internationale reeksen Elite, Bodyguard en Baby werden al door miljoenen mensen bekeken. De Spaanse reeks Elite is daarbij de koploper, deze reeks werd wereldwijd al meer dan 20 miljoen keer bekeken. Het Britse Bodyguard en het Italiaanse Baby werden ook al meer dan 10 miljoen keer bekeken.

Dit zijn indrukwekkende cijfers als je weet dat de best bekeken reeks op de Amerikaanse televisie vorig jaar kon rekenen op 20 miljoen kijkers. Al moeten we daarbij natuurlijk wel de kanttekening maken dat het publiek van Netflix internationaal is en dus niet beperkt tot enkel inwoners van de Verenigde Staten.

Hier vind je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen