‘You vs. Wild’ krijgt eerste echte trailer: kies wat Bear Grylls eet en welke weg hij opgaat

‘You vs. Wild’ krijgt eerste echte trailer: kies wat Bear Grylls eet en welke weg hij opgaat

Netflix kondigde onlangs hun nieuwste interactieve project aan en daarbij zullen we mogen kiezen of Bear Grylls die vieze rups opeet of niet, hij de bomen in klimt of het geluid van de apen volgt en hoe hij z’n weg over het breekbare ijs zal banen. Kortom, in ‘You vs. Wild’ bepalen wij wat er met survivalexpert Bear Grylls gebeurt. “Heel mijn leven heb ik jullie getoond hoe je moet overleven”, zegt Grylls in de trailer, maar nu is het aan ons: “You decide!”

You vs. Wild wordt niet de zoveelste survivalserie van survivalexpert Bear Grylls waarin de voormalige militair ons toont hoe we moeten overleven. Deze keer laat hij de beslissingen over aan ons. En dat wordt eens te meer duidelijk in de eerste echte trailer voor de serie.

Bekijk hieronder de trailer van You vs. Wild:

You decide!

Gaat hij verder de berg omhoog, en komt hij zo oog in oog te staan met een bergleeuw, of waagt hij zich in de gevaarlijke diepte? Stapt hij heel voorzichtig over het breekbare ijs of kruipt hij erover? Neemt hij de tunnel waaruit een wind komt of die waar het heel warm lijkt? Volgt hij het geluid van de apen of klimt hij zelf in de boom? Of misschien de leukste keuze van al: eet hij die niet zo heel lekker ogende rups op of laat hij ‘m voor wat het is? Zoals Grylls ettelijke keren duidelijk maakt in de trailer: “Jij beslist.”

“Ik heb jullie heel m’n leven getoond hoe je moet overleven in sommige van de meest harde omstandigheden ter wereld”, legt Grylls uit. “Samen gaan jij en ik onze weg naar de beschaving terugvinden.” Als Netflix in de trailer één ding wil duidelijk maken, is het dit: “In You vs. Wild is jouw wil wet! Jij beslist!”

Bear Grylls zelf deelde ook een kijkje in de nieuwe serie:

Survival

De aankondiging van het nieuwste interactieve project van Netflix kwam eigenlijk heel onverwacht. De streamingdienst had na het grote succes van de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch al aangekondigd meer te gaan inzetten op dergelijke projecten, maar echt concrete plannen leken er toen nog niet. Tot Netflix midden maart plots met You vs. Wild aankondigde niet alleen een nieuw project te hebben maar dat dat al begin april te zien zal zijn.

Het plotse aankondigen van de serie was al onverwacht. Maar dat Netflix voor hun volgende interactieve project voor een survivalserie koos, was dat nog meer. Black Mirror leende zich perfect tot het interactieve format, maar een survivalshow toch al een pak minder. Uit Bandersnatch bleek ook al dat kijkers niet meteen de meest logische of beste keuze nemen voor het hoofdpersonage maar vooral willen zien wat er net gebeurt in bepaalde situaties.

Zo kozen Bandersnatch-kijkers liever voor het vermoorden van Stefans vader dan voor het teruggaan in de tijd en alles vredevol op te lossen. De kans dat we voor Bear Grylls net kiezen voor de meest gevaarlijke, absurde of akelige optie ligt dan ook voor de hand. “Samen gaan jij en ik onze weg terug naar de beschaving vinden” zal dus al snel ‘de weg zo ver mogelijk weg van de beschaving’ worden, maar ligt daar net niet de fun? You vs. Wild zal vanaf 10 april te zien zijn op Netflix!

In tussentijd op zoek naar een andere serie? Bekijk dan zeker onze lijst met 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen