Youth For Climate vraagt leerkrachten om mee actie te voeren naar aanleiding van klimaattop

newsmonkey: Anuna De Wever

Youth for Climate, de milieubeweging van activiste Anuna De Wever, schrijft een open brief naar leerkrachten om tijdens het eerste semester van het jaar acties te op poten te zetten rond de klimaatproblematiek. “Leerkrachten, we hebben u nodig”, is er te lezen. De aanleiding is de VN-klimaattop van 20 tot 27 september en de conferentie over de klimaatverandering COP25 in Chili van 2 tot 12 december.

“Laat jonge mensen niet in slaap vallen op de banken van onwetendheid”, luidt de brief die Youth for Climate aan leerkrachten stuurt. “Vertel hen over onze planeet. Vertel hen over de situatie waarin we ons bevinden en de impact die dat alles op ons heeft, nu en in de toekomst.”

De organisatie Youth for Climate werd dit jaar in het hele land bekend door wekelijkse spijbelacties in verschillende Belgische steden.

“Wat is de impact op mij?” 

“We willen onze mobilisatie nu voortzetten via een bredere communicatie”, lezen we verder. “We willen iedereen bewust maken van het ecologisch gevaar waarin de planeet zich bevindt.” 

En daarbij kunnen leerkrachten volgens de milieuorganisatie een cruciale rol spelen: “Het onderwijs is een krachtige hefboom van verandering.” Youth For Climate roept daarom de leraren op om te vertrekken vanuit de concrete vraag: “Wat is de impact van het klimaat op mij?” 

De brief werd onder meer ondertekend door klimaatactiviste Anuna De Wever en de Franstalige Adélaïde Charlier.

Gesponsorde artikelen