‘Youth For Climate’ wil “wereldwijde staking voor toekomst” organiseren op 15 maart

‘Youth For Climate’ wil “wereldwijde staking voor toekomst” organiseren op 15 maart

De klimaatbeweging ‘Youth For Climate’ van Anuna De Wever en Kyra Gantois, nodigt iedereen uit om op vrijdag 15 maart het werk neer te leggen “voor de toekomst”. De beweging hoopt zowel jongeren, ouders als grootouders op de been te krijgen.

Youth For Climate wil een wereldwijde staking organiseren “om te tonen dat de klimaatcrisis een echte crisis is”. “Vervoeg ons!”, lezen we in de beschrijving van het Facebookevenement. “We staken om onze regeringen te zeggen hun huiswerk te maken en ons bewijs te geven.”

(Afgelopen weekend betuigde zelfs Leonardo DiCaprio zijn steun aan de Belgische klimaatspijbelaars.)

Youth For Climate wil naar eigen zeggen “een bewijs” van de maatregelen waarmee de overheid de klimaatopwarming in ons land onder twee graden denkt te houden. “Als volwassenen ons dit bewijs niet kunnen leveren, laat ze dan eerlijk zijn, deze mislukking toegeven en onze staking vervoegen!”, klinkt het.

(Het klimaatinitiatief ‘Sign For My Future’ met honderden Belgische CEO’s eist ambitieuzer klimaatbeleid van volgende regeringen.)

“Alleen nog tijd om ramp te verminderen”

“Zeg aan je volwassenen om onze staking te steunen”, lezen we verder. “Zeg ze om mee te komen, zeg ze dat je hen nodig hebt om een kans te hebben te overleven in de toekomst! Al 40 jaar lang zijn alle politieke kleuren de oorlog tegen klimaatverandering aan het verliezen! Nu is er alleen nog tijd om de grootorde van de ramp te verminderen!”

Waar er precies acties zullen plaatsvinden, heeft de klimaatbeweging nog niet onthuld.

(De leider Hart boven Hard, die al jaren een keiharde tegenstander van de Vlaamse regering is, zit achter de sms-actie die Schauvliege kraakte.)

Gesponsorde artikelen