Ook YouTube komt met eigen versie van TikTok: YouTube Shorts

YouTube Shorts
YouTube

TikTok is dé app van het moment en dat hebben de grote socialemediabedrijven ook in de gaten. Recent kwam Instagram zo met Instagram Reels, een functie die wel heel veel weg heeft van TikTok. En nu komt ook YouTube met een eigen platform om korte video’s te maken.

YouTube komt met een nieuwe functie. Het videoplatform zal, in navolging van TikTok en Facebook met Instagram Reels, ook een optie voor korte smartphonefilmpjes ontwikkelen.

YouTube Shorts

YouTube Shorts
YouTube

“Shorts is een nieuwe ervaring voor korte video’s van creators en artiesten die korte, catchy filmpjes willen maken met niets anders dan hun mobiele telefoon”. Het wordt dus een nieuwe ervaring voor YouTubegebruikers, maar helemaal nieuw klinkt het natuurlijk niet, want het concept “korte, catchy filmpjes, gemaakt met je smartphone” is exact wat TikTok doet.

YouTube kondigde de nieuwe functie aan in een officiële blogpost, daarin benadrukt de website dat het al altijd een plaats is voor entertainment. Daarbij worden oude danstrends aangehaald, zoals Evolution of Dance en de recente Jerusalema Challenge. Verder verwijst YouTube ook naar de korte en replayable video’s, waarvan video’s als Charlie Bit My Finger en Go ! Bwaaah ! bekende voorbeelden zijn. Op die manier probeert het te rechtvaardigen dat het nu een functie introduceert die overduidelijk gebaseerd is op TikTok.

TikTok-kopie

shorts
YouTube

Gebruikers in India kunnen de nieuwe functie al gebruiken. Daarbij zal YouTube Shorts getest worden zodat het uiteindelijk overal ter wereld uitgerold kan worden. Voorlopig kan je in YouTube Shorts video’s tot 15 seconden maken, net zoals origineel het geval was op TikTok.

Net zoals op TikTok zal je makkelijk verschillende filmpjes kunnen samenvoegen, muziek uit een grote bibliotheek kunnen toevoegen en spelen met de snelheid en timing van je korte video’s. Verder zal je ook makkelijk filmpjes van andere mensen kunnen bekijken en ontdekken. Dat zal dus waarschijnlijk ook op een soort van For You-page zijn.

Gesponsorde artikelen