YouTube-fenomeen en zangeres Christina Grimmie overleden na alweer schietpartij in concertzaal

YouTube-fenomeen en zangeres Christina Grimmie overleden na alweer schietpartij in concertzaal

Tijdens een schietpartij na een concert in het Plaza Live Theater in de Amerikaanse stad Orlando is zangeres Christina Grimmie zwaar gewond geraakt. Grimmie trad op samen met de boyband Before You Exit. Ze is ondertussen bezweken aan haar verwondingen.

De schietpartij vond plaats toen het concert was afgelopen. De schutter had twee wapens bij zich en zou na een aantal schoten te hebben gelost overmeesterd zijn door de broer van Grimmie. Daarna zou hij zichzelf hebben doodgeschoten.

De 22-jarige zangeres was nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is ze ondertussen overleden.

Grimmie was een rijzende ster in de VS. Ze werd derde in The Voice daar in 2014 en zanger Adam Levine, die haar coach was in de show, bood haar na de finale een contract aan.

Grimmie was een ster van het nieuwe allooi: ze werd groot via YouTube lang voor traditionele kanalen haar ontdekten. Als zeldaxlove64 had ze zelfs voor haar deelname aan The Voice al meer dan drie miljoen volgers op YouTube, 641.000 op Twitter, 2,8 miljoen Facebookfans en 422.000 volgers op Instagram.

Wie naar aanleiding van dit artikel nood heeft aan een gesprek of vragen heeft over zelfmoord kan terecht bij het gratis nummer van de Zelfmoordlijn 1813 of op de chatservice zelfmoordlijn1813.be.

Gesponsorde artikelen