YouTube lanceert functie die je eraan herinnert als je moet gaan slapen

YouTube app
Shutterstock

Goed nieuws voor iedereen die soms iets te lang blijft hangen op YouTube en daardoor af en toe te weinig slaap heeft. Er komt namelijk een reminder die je kan instellen op het uur dat je moet gaan slapen.

“Nu velen van ons thuis zitten, is het soms extra moeilijk om je aan je routine te houden. Nochtans is het belangrijker dan ooit om grenzen te stellen om controle hebben over hoeveel tijd je online doorbrengt”, schrijft Google in zijn blogpost waarin het de nieuwe functie van YouTube aankondigt.

Die nieuwe functie heet ‘bedtime reminder‘ en doet ook exact dat. Je kan ermee specifieke uren instellen wanneer je een herinner wil krijgen dat het tijd is om te stoppen met video’s bekijken en te gaan slapen.

Hoe werkt het?

Google is vandaag begonnen met het uitrollen van de nieuwe functie wereldwijd, maar waarschuwt wel dat het enkele dagen kan duren voor iedereen de update krijgt. Als dat bij jou gebeurd is, klik je gewoon op de instelling in de applicatie van YouTube en daar op ‘Herinner mij wanneer het tijd is om naar bed te gaan‘. Je kan er ook naartoe gaan door op je profielfoto te klikken en dan op ‘Kijktijd’.

Daar kan je dus een uur kiezen waarop je een melding wil krijgen. Je kan er ook kiezen of die melding je video mag onderbreken, of pas getoond mag worden nadat een filmpje gedaan is. Als YouTube je een reminder stuurt, kan je er uiteraard zelf gewoon nog voor kiezen om die te negeren. Je kan de melding ook snoozen als je toch nog even wil blijven kijken naar iets.

Gelijkaardige functies

De voorbije jaren introduceerde YouTube al meerdere andere functie die je moeten helpen met je “digitale welzijn”. Zo kan je, zoals hierboven al vermeld, bij je instellingen via ‘Kijktijd‘ zien hoe lang je dagelijks op YouTube zit.

Daarnaast kan je ook instellen wanneer je een pauze wil nemen: iedere 15, 30, 60, 90 of 180 minuten. Als dat aan staat, krijg je op dat moment een melding dat het tijd is voor een pauze.

Gesponsorde artikelen