YouTube kraakt pijnlijk N-VA-filmpje tot bodem af

YouTube kraakt pijnlijk N-VA-filmpje tot bodem af
Youtube

De N-VA in West-Vlaanderen komt met een ‘humoristische’ parodie op Aspe. Op YouTube zetten ze een filmpje waarin kopstukken van de partij veelal tenenkrullende acteerprestaties neerzetten. De N-VA gebruikt ‘De Beestige Biezeveldmoord’ om enkele wanpraktijken aan de kaak te stellen, zoals ‘te weinig blauw op straat’ of de horeca ‘die kreunt onder al die taksen en controles’. Alleen, op YouTube zelf regent het striemende kritiek. 

De partij laat in de video 23 kandidaten opdraven, onder wie enkele grote namen. Zo speelt ex-spoorbaas Mark Descheemaecker een agent, is Pol Van Den Driessche een hoofdinspecteur (die te laat op de plaats van een moord arriveert omdat hij zich moest bezighouden met verkrachtingen en fietsdiefstallen!) en mag Geert Bourgeois zich uitleven als procureur.

Striemende commentaar

De partij zelf was best trots en pakte in kranten uit met het ‘werkstuk’. Op YouTube zelf zijn de commentaren striemend: 

Youtube
YouTube

Wel heel vreemde rol voor Descheemaecker

Het filmpje gaat op sommige punten inderdaad wel echt heel kort door de bocht. En daarin is vreemd genoeg een hoofdrol voor Descheemaecker weggelegd. Als een soort agent-meets-champetter komt hij werklozen en drugsrokers tegen. De scènes zijn, op z’n zachtst gezegd, wat vreemd.

Zeker de scène met de werklozen zet kwaad bloed bij anderen: Sp.a-kopstuk Freya Van den Bossche reageerde op Twitter keihard.

“18 jaar aan den dop”

Haar kritiek gaat over dit frament: Descheemaecker komt twee vissers tegen. “Goeidag heren, niets gemerkt een beetje verder”, vraagt Descheemaecker. “Neen, meneer, geconcentreerd vissen. We doen dat al lang hé.” 

“Hoe al lang, hebben jullie geen werk ofzo dan”, vraagt Descheemaecker. “Werken, ge zijt zot zeker? Neen neen, we zijn al 18 jaar aan den dop. Voor ons is dat een goed systeem hé”, zeggen de vissers in koor.

Youtube

Drugsroker

En Descheemaecker gaat nog verder: hij komt plots een ‘drugsroker’ tegen. Onder de titel “sp.a wil softdrugs legaliseren”, roept die tegen de ex-spoorbaas: “Weg met het kapitaal. Revolutie hebben wij nodig.” 

YouTube

Gesponsorde artikelen