YouTube laat PewDiePie (deels) vallen

YouTube laat PewDiePie (deels) vallen

PewDiePie ziet een tweede samenwerking in het water vallen na de ophef rond zijn antisemitische video’s. Ook YouTube laat hem vallen. Althans, deels.

YouTube zal nu, in navolging van Disney, ook zijn banden met Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, doorbreken. Al moeten we dat wel relativeren. PewDiePie had een contract met YouTube om samen het tweede seizoen te maken van zijn original serie Scare PewDiePie, een serie exclusief voor YouTube Red (dat niet beschikbaar is in België). YouTube financierde de productie van de volledige serie. De release is nu dus afgelast naar aanleiding van de antisemitische video’s die PewDiePie in januari postte.

Streep door de rekening

Wat misschien nog harder aankomt voor PewDiePie, is dat hij zal worden geschrapt van het Google Preferred Program (wat voorlopig nog niet is gebeurd), waar bedrijven advertenties kunnen plaatsen bij de best bekeken kanalen van het platform. Dit zal een streep door de rekening zijn van de YouTubester, want advertenties via dit programma leveren meer geld op.

PewDiePie verliest echter wel zijn kanaal niet. Hij kan dus geld blijven verdienen via views en gewone advertenties. Hoewel de basis van zijn inkomen dus gegarandeerd is, ziet de Zweed zo wel miljoenen door zijn neus geboord. Het is ook duidelijk dat het deze keer menens is voor YouTube en dat ze hem zeker en vast in toekomst in de gaten zullen blijven houden.

Gesponsorde artikelen