YouTube maakt komaf met zwarte balken voor iPhone

YouTube maakt komaf met zwarte balken voor iPhone

Videodienst YouTube toont voortaan verticale video’s in fullscreen en zonder vervelende, zwarte balken langs de zijkant. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt.

Al jaren is het een vervelend akkefietje: bij het kijken naar een video die verticaal gefilmd is, krijgen we een videovenster dat een kleine video toont met grote zwarte balken links en rechts van de video. YouTube maakt nu komaf met dat beeldverlies en gaat alle verticale video’s nu in fullscreen afspelen, als je je iPhone tenminste ook in portretmodus vasthoudt en als je het besturingssysteem iOS gebruikt.

Alle iPhonegebruikers kunnen sinds deze week van de update genieten, zo maakte YouTube zelf bekend.

Film horizontaal

Als je wél nog eens een video zou vinden met zwarte balken die niet weggaan bij het afspelen van de video, dan is dat omdat de maker van de video die zwarte balkjes zelf heeft toegevoegd en je dus strikt genomen naar een video kijkt met een liggend formaat. Dat is het geval bij de videoclip van Selena Gomez en Marsmello.

P.S. Als we nog een tip mogen geven: film gewoon horizontaal. Dat ziet er een pak professioneler uit om naar te kijken, want zeg nu zelf: zag jij ooit al verticale beelden op je tv?

YouTube kondigde het nieuws zelf aan:

Gesponsorde artikelen