YouTube lanceert serie waarbij artiesten nummer één-hit van op hun geboortedatum coveren

Lewis Capaldi YouTube
YouTube

YouTube brengt een nieuwe muzikale serie onder z’n YouTube Originals uit. De bedoeling van de reeks is om muziekartiesten coverversies te laten opnemen van liedjes die op hun geboortedag op nummer één in de hitlijsten stonden. Het videoplatform geeft de serie de toepasselijke naam Birthday Song.

In de nieuwe Birthday Song-serie bijt de Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi de spits af. Op 7 oktober 1996 stond de hit Setting Sun van The Chemical Brothers en Noel Gallagher op nummer één in de hitlijsten. In zijn aflevering krijgen we te zien hoe hij zijn voorbestemd lied ontdekt en volgen we hem door z’n coverproces.

Lewis Capaldi

De eerste aflevering van de nieuwe serie toont meteen al een geweldige artiest. We volgen hoe Lewis Capaldi Setting Sun omvormt tot zijn eigen unieke versie. Maar daarnaast leren we hem ook beter kennen. In de serie zie je hoe hij de persoon is geworden die hij vandaag de dag is: een tekstschrijver, een zanger, een artiest, een grappenmaker en een geboren aandachtstrekker. Zijn verhaal wordt bovendien ook verteld door de mensen die het dichtst bij hem staan.

In een korte trailer van de reeks vertelt Capaldi wat meer over zijn liedje: “Hallo, ik ben het, Lewis Capaldi hier en ik heb zitten googelen om uit te zoeken wat nummer één was op de dag dat ik geboren werd.” In de trailer vertelt hij hoe hij vroeger goed was in covers, dus dat moet een eitje zijn voor hem! Over een mogelijke reactie op zijn cover, antwoordt Capaldi op z’n typische manier: “De enige persoon die het niet leuk gaat vinden, is waarschijnlijk Noel Gallagher. Als ik je liedje opf**k, dan spijt het me.”

Birthday Song

De reeks wordt geproduceerd door Electric Robin en is gemaakt in opdracht van Luke Hyams, het hoofd van YouTube Originals in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hyams zei dat hij een goed “onderbuikgevoel” had over het idee en hij hoopt dat het een gesprek zal stimuleren op YouTube en daarbuiten.

Hyams noemt Birthday Song een franchise en vertelde dat wanneer het goed presteert, YouTube meerdere afleveringen zal maken. “Ik hou er persoonlijk niet van om grote beslissingen te nemen over een show totdat ik weet wat de YouTube-gemeenschap ervan vindt”, legde hij uit in Deadline. Luke Hyams heeft ook al andere ideeën voor verjaardagsliedjes. Zo dacht hij aan Miley Cyrus, wiens verjaardagslied I Will Always Love You van Whitney Houston is. Dat liedje is bovendien geschreven door Cyrus’ peettante Dolly Parton. Dua Lipa en Stormzy hebben geweldige klassiekers van Take That, namelijk Pray en Never Forget als hun verjaardagsliedjes.

Hopelijk komen er dus nog meer afleveringen van de reeks! Birthday Song is vanaf 24 maart te zien op YouTube.

Ben je benieuwd welke nummer op je geboortedatum op één stond in de hitlijsten? Ontdek het hier!

Gesponsorde artikelen